En la xerrada que vam mantenir la setmana passada els advertia, benvolguts lectors, que no sabia quantes vegades hauria de fer referència al surrealisme figuerenc, dels oriünds i dels nouvinguts, a propòsit de la petjada que l'exgerent d'Urbanisme no solament havia deixat en el dalinià bressol, sinó també de la que semblava estar decidit a calcigar de nou, si la militància del PDEC no ho impedeix: "Un vertader desastre", em deia aquest mateix matí un vell militant convergent. "Va tenir l'habilitat de dimitir abans que el cesséssim", es diu en altres esferes. Doncs bé, aquí em tenen de nou.

I sí, és que m'assabenten que això de transformar l'ara asimètric (degut a l'ampliació de voreres d'un sol costat per posar terrasses, impedint l'ampliació de l'oposada encara que per ella a penes pugui passar un cotxet de bebè) carrer Lasauca en carrer d'entrada a la Rambla no és sinó una idea seva que sembla ser que l'actual regidor de (in)Mobilitat està disposat a mantenir encara que no sàpiga com resoldre l'atzucac de donar sortida als moviments circulatoris est-oest o cap al nord una vegada destruïdes (Ludovid's idea!) la rotonda de l'ambulatori i el caràcter d'avinguda de l'antiga Marignane.

I entrar pel carrer Lasauca per anar a on, es preguntaran, si Figueres el que sembla ser que vol des de fa una bona colla d'anys és pacificar el trànsit a la seva més representativa plaça? (Perquè un té memòria i se'n recorda de quan el sobrevingut regidor de circulació, visitant figuerenc perquè vivia i viu a Llers i treballava a Barcelona, ens criticava amb els seus escrits als figuerencs per anar a comprar el pa amb cotxe a la placeta baixa de la Rambla, sense pensar si és que aprofitàvem la tornada de Roses o Llançà o Peralada..., perquè li molestaven els seus esporàdics passejos de cap de setmana.

De totes maneres, la imaginació al poder, sembla ser que tenen la solució segons el Ludovid's management: Tothom qui vulgui entrarà a Figueres pel carrer Lasauca (el de l'Hotel Duran) però una vegada arribats a la Rambla es trobaran amb una pilona que els impedirà entrar-hi (desconec les excepcions i com s'ho farà l'Hotel Rambla per abaixar-la quan arribi un client) i els manarà altra vegada cap a fora, a la pujada del Castell per a, com en una neverending story, tornar a repetir el circuit. Genial, a que sí? Doncs així estem a Figueres, amb genialitats urbanístiques des de fa vuit anys!