L'Ajuntament de l'Escala ha adjudicat per 805.000 euros les obres d'urbanització d'un sector de Riells, dels carrers Barcelona, Vendrell, Ginesta i Ventalló, un dels molts punts pendents d'urbanitzar. Els veïns pagaran el 85% del cost de l'obra amb contribucions especials.

El regidor d'Urbanisme de Castelló, Josep Bofill, va explicar al darrer ple municipal on es va aprovar que al concurs es van presentar disset empreses i s'ha adjudicat a l'empresa Rubau Tarrés amb una proposta un 35% més econòmica al preu de sortida de licitació

L'Ajuntament aporta el 15% del finançament i la resta dels residents, la fórmula que s'ha utilitzat a altres carrers pendents d'urbanitzar d'aquest sector, on des de fa anys s'intenta posar al dia. Es van construir els habitatges sense que estigués urbanitzat.

Buscar fórmules alternatives

El regidor del PP, Joan Ball-llosera, va posar de manifest que les obres sempre van a càrrec dels veïns perquè la llei ho diu d'aquesta manera. Però que malgrat això i malgrat que els veïns no han fet al·legacions, des del PP consideren que s'hauria de buscar un altre tipus de fórmula de finançament. Ball-llosera va dir que malgrat que no tenen els carrers urbanitzats paguen els mateixos impostos o taxes d'altres que viuen en carrers en millor estat. L'alcalde, Víctor Puga, va apuntar respecte a això que s'ha debatut en moltes ocasions. Va afegir que respecte a les contribucions especials serà bo per als veïns que s'hagi adjudicat a la baixa i que es donaran facilitats per als pagaments. Es va aprovar sense cap vot en contra.