Figueres avisa els sindicats que vol portar Ecoserveis a licitació al novembre

L'alcaldessa lamenta que no s'avanci en la negociació del conveni i diu que proposaran un pla de transició per als que s'integrin a Fisersa

17.10.2016 | 06:53
Una de les protestes que s´han fet per la separació dels serveis.

El govern de Figueres (CiU i PSC) vol portar a licitació el contracte de recollida d'escombraries, neteja viària i deixalleria -actualment gestionades per l'empresa mixta Ecoserveis- al novembre o, com a màxim, al ple de desembre. En aquest sentit, l'alcaldessa, Marta Felip, alerta els sindicats que el temps de negociació per al conveni col·lectiu s'està esgotant. "El meu compromís era tancar aquest tema abans de tramitar la concessió, però les converses s'han enrocat en les condicions laborals de Fisersa. Ja he demanat tornar a la mesa de negociació perquè si no ens veurem obligats a tirar-ho endavant com sigui", diu l'alcaldessa. En aquest sentit, Felip proposarà un pla de transició per als treballadors que passin a integrar-se a l'empresa pública (enllumenat i jardineria) però alerta que l'equiparació de sous no es podrà fer en un any.
L'equip de govern ja disposa del plec de condicions i, segons ha avançat Felip, el servei que es contempla tindrà un cost aproximat de sis milions d'euros, un i mig més que l'actual. "Això es deurà a molt més servei i millors prestacions perquè ara el cost que té no es correspon amb el deficient servei que es dóna a la ciutat", afirma Felip. En aquest sentit, admet que els treballadors d'Ecoserveis cobren "molt més" que els de Fisersa i que això s'haurà de gestionar amb una "transició progressiva". "Lamento molt que tot s'hagi centrat en la integració a Fisersa i no en el conveni dels que s'han de subrogar", insisteix Felip. Per això, alerta que s'hauran d'entendre abans que surti a concurs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema