L'Ajuntament de Bàscara farà una consulta popular abans d'acabar l'any perquè els veïns decideixin si es venen l'edifici de l'Ajuntament per eixugar part del deute municipal que ronda els tres milions d'euros. Volen tenir a punt els tràmits per si quan es tanquin els comptes del 2016 veuen que és necessari. Es vendria per una xifra que podria rondar els 1,6 milions d'euros. També s'ha aprovat demanar al Parlament que insti la Sindicatura de Comptes a auditar els comptes municipals.

Que els veïns diguin si els sembla bé vendre la casa consistorial Casal Ferrer, és l'objectiu de la consulta, diu l'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina. "Nosaltres no tenim ganes de vendre però si que de cares a les properes decisions en matèria econòmica volem saber quines cartes podem jugar" i per això "si el poble ho decideix i nosaltres ho considerem necessari posarem l'edifici a la venda".

D'altra banda, al mateix ple municipal de divendres es va aprovar fer les gestions perquè el Parlamen sigui el que insti la Sindicatura de Comptes a auditar els comptes després que aquest organisme els hagi denegat una petició anterior. Saurina diu que els han comunicat que ho fan d'ofici o per manament del Parlament.

La situació econòmica que atribueixen a la mala gestió d'anteriors governs de l'exalcalde, Lluís Lloret (CiU), està relacionada amb el polígon d'Orriols que havia de formar part d'un anterior projecte del Parc del Cavall. El principal promotor té diversos litigis amb l'Ajuntament a qui va arribar a abonar fins a sis milions d'euros per desenvolupar-lo.

L'Ajuntament ha aprovat el pla parcial per tal d'engegar els tràmits per a l'aprovació definitiva. Ho han acordat amb el promotor amb qui, de moment, no hi ha cap altre acord en referència als litigis. Es desenvoluparan 700.000 metres quadrats de sòl industrial.