Dos homes armats van atracar ahir al migdia l'oficina de La Caixa de Bàscara. Els lladres van accedir al banc a tres quarts de dues del migdia quan l´oficina encara estava oberta i hi havia tres clients. Van tancar clients i empleats en un despatx, mentre una de les treballadores els obria la caixa forta. Els dos homes, que se sospita que podrien anar acompanyats d'una tercera persona que els esperava a l'exterior, van poder fugir. Els Mossos van muntar controls a les carreteres per intentar enxampar-los però al tancament d´aquesta edició encara no s´havia produït cap detenció ni havia transcendit el botí que es van endur.

Segons el relat de testimonis, van accedir a l'entitat amenaçant amb pistoles. Un d´ells anava encaputxat i l'altre a cara descoberta. Els dos semblaven espanyols. Van encanonar clients i treballadors. A l´interior de ll'oficina hi hauria en aquell moment tres clients i quatre treballadors. Els van amenaçar i obligar a entrar en un despatx -dos treballadors, el director i els tres clients-. A una empleada van obligar-la a obrir la caixa forta i s'haurien esperat que s'obrís, malgrat que té un mecanisme de retard. Els lladres haurien actuat de forma ràpida, tot i que el personal i els clients haurien estat almenys vint minuts tancats en una altra zona de l´oficina fins que van arribar els Mossos d´Esquadra, segons van explicar.

Un dels lladres semblava més nerviós, expliquen. Els atracadors no van ferir ningú i van fugir ràpidament. Se sospita que a l´exterior hi hauria una tercera persona vigilant amb un vehicle que els hauria permès escapolir-se sense poder ser detinguts. L'entitat està situada pràcticament a peu de la N-II, que creua Bàscara.

Els Mossos van muntar controls a les principals carreteres per tal de localitzar els lladres mentre s´iniciava la investigació. Els testimonis i les càmeres de vigilància de l´entitat han de permetre ajudar en la identificació de les dues persones. Al tancament d´aquesta edició, però, encara no s´havia produït cap detenció.

Aquesta és la segona vegada en poc més d'un any que atraquen aquesta entitat. Dos individus van robar-hi el setembre de l´any passat. En aquell ocasió només van arreplegar diners que hi havia al damunt de les taules i les bosses de mà de dues clientes. Va ser el 23 de setembre. Van encanonar la directora perquè els entregués els diners de la caixa forta però no van aconseguir-ho perquè es va activar el sistema d´obertura retardada de la sucursal.

En aquella ocasió, els lladres, que anaven amb gorros i ulleres de sol, eren estrangers. Es van endur diners que hi havia a les taules de les treballadores i dues bosses de mà de clientes.

Un dels darrers atracaments a la comarca va ser a Figueres el mes de juliol quan un home, amb arma blanca, va atracar el BBVA de Figueres.