Les obres de la rotonda de plaça del Sol de Figueres implicaran talls a carrers i restriccions

Els treballs, que s'iniciaran dimecres vinent, tenen un termini d'execució de set mesos i s'han dividit en quatre fases

20.10.2016 | 15:19
La reunió informativa celebrada ahir al Casal de la Gent Gran

Les obres de construcció d'un gran giratori a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres implicaran talls de circulació en alguns carrers i també restriccions al trànsit. Els treballs, que està previst que durin set mesos, s'iniciaran dimecres vinent i s'han dividit en quatre fases. Tècnics de l'àrea d'Urbanisme i de la Guàrdia Urbana van fer ahir una reunió informativa amb els veïns i comerços per explicar-los el Pla d'Obres previst per Foment.

L'empresa adjudicatària ja s'ha instal·lat a l'antiga oficina de Comerç Figueres en la que serà la seva seu tècnica mentre durin les obres. Segons han explicat des de l'Ajuntament també està previst que hi hagi un encarregat d'obra que atengui els residents a la zona. Durant la primera fase dels treballs, que començarà la setmana que ve, es mantindrà la circulació a la carretera N-260 -a la qual s'accedeix des d'aquest tram- i l'avinguda Dalí (antiga N-II) tot i que amb restriccions a la calçada. En el cas de l'avinguda, només es podrà circular per un dels dos carrils per sentit que hi ha actualment. També està previst que es facin els treballs de la part del centre de la rotonda i el carrer Manuel de Falla -el de la plaça del Sol-, es tallarà i només s'hi permetrà l'accés a veïns. La resta del trànsit es desviarà pel carrer Empordà.

D'altra banda, també està previst que al llarg de les dotze primeres setmanes es facin demolicions i el nou paviment així com la retirada de part de la vorera de l'avinguda i el Manuel de Falla.

La segona part durarà aproximadament vuit setmanes més i implicarà fer passar el trànsit per la nova calçada ja feta envoltant la illeta central per la banda esquerra mantenint, de nou, un sol carril de circulació per sentit. Pel que fa a la N-260, quedarà limitada amb un carril de sortida del giratori i es faran servir d'entrada i sortida els carrers Poeta Marquina i Manuel de Falla, fins llavors tancats. En canvi, es retringirà l'accés als carrers Rodes, Lasauca -que passarà a ser d'entrada a la ciutat quan acabin les obres- i Tortellà, a l'altra banda de l'avinguda.

Pel que fa a la tercera part dels treballs, la circulació i les restriccions serà pràcticament les mateixes que a la segona fase i a la quarta i darrera part de l'obra es faran els acabats, la senyalització, així com una illeta triangular al primer tram de l'avinguda Dalí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Cinc anys del gran foc de l'Alt Empordà
Cinc anys del gran foc de l'Alt Empordà

Cinc anys del gran foc de l'Alt Empordà

El 22 de juliol de 2012, un incendi va arrassar en sis dies un deu per cent de la comarca...

Portbou recorda les víctimes i reclama arranjar la carretera

A Portbou un segon incendi va convertir en més tràgica la jornada. Després del tancament de les...

Troben una granada de mà a una vinya del Castell de Peralada

Troben una granada de mà a una vinya del Castell de Peralada

Els especialistes en artefactes explosius s'asseguraràn que sigui destruïda en breu

Troben exemplars de la llagosta plegamans a cap de Creus

Un grup de voluntaris experts en fauna i flora van aconseguir trobar un exemplar de la llagosta...

Dos homes a punt d´ofegar-se el mateix dia a Castelló

Un d'ells va ser traslladat greu a l'hospital de Figueres després de tenir problemes mentre es...

Ciutat saturniana

Si alguna figura em porta a la memòria, benvolguts lectors, el desenvolupament i resultat final...

Enllaços recomanats: Premis cinema