Les obres de la rotonda de plaça del Sol de Figueres implicaran talls a carrers i restriccions

Els treballs, que s'iniciaran dimecres vinent, tenen un termini d'execució de set mesos i s'han dividit en quatre fases

20.10.2016 | 15:19
La reunió informativa celebrada ahir al Casal de la Gent Gran

Les obres de construcció d'un gran giratori a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres implicaran talls de circulació en alguns carrers i també restriccions al trànsit. Els treballs, que està previst que durin set mesos, s'iniciaran dimecres vinent i s'han dividit en quatre fases. Tècnics de l'àrea d'Urbanisme i de la Guàrdia Urbana van fer ahir una reunió informativa amb els veïns i comerços per explicar-los el Pla d'Obres previst per Foment.

L'empresa adjudicatària ja s'ha instal·lat a l'antiga oficina de Comerç Figueres en la que serà la seva seu tècnica mentre durin les obres. Segons han explicat des de l'Ajuntament també està previst que hi hagi un encarregat d'obra que atengui els residents a la zona. Durant la primera fase dels treballs, que començarà la setmana que ve, es mantindrà la circulació a la carretera N-260 -a la qual s'accedeix des d'aquest tram- i l'avinguda Dalí (antiga N-II) tot i que amb restriccions a la calçada. En el cas de l'avinguda, només es podrà circular per un dels dos carrils per sentit que hi ha actualment. També està previst que es facin els treballs de la part del centre de la rotonda i el carrer Manuel de Falla -el de la plaça del Sol-, es tallarà i només s'hi permetrà l'accés a veïns. La resta del trànsit es desviarà pel carrer Empordà.

D'altra banda, també està previst que al llarg de les dotze primeres setmanes es facin demolicions i el nou paviment així com la retirada de part de la vorera de l'avinguda i el Manuel de Falla.

La segona part durarà aproximadament vuit setmanes més i implicarà fer passar el trànsit per la nova calçada ja feta envoltant la illeta central per la banda esquerra mantenint, de nou, un sol carril de circulació per sentit. Pel que fa a la N-260, quedarà limitada amb un carril de sortida del giratori i es faran servir d'entrada i sortida els carrers Poeta Marquina i Manuel de Falla, fins llavors tancats. En canvi, es retringirà l'accés als carrers Rodes, Lasauca -que passarà a ser d'entrada a la ciutat quan acabin les obres- i Tortellà, a l'altra banda de l'avinguda.

Pel que fa a la tercera part dels treballs, la circulació i les restriccions serà pràcticament les mateixes que a la segona fase i a la quarta i darrera part de l'obra es faran els acabats, la senyalització, així com una illeta triangular al primer tram de l'avinguda Dalí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els Bombers, apagant els cotxes incendiats.
Cinc cotxes cremats a causa d'un foc a Figueres

Cinc cotxes cremats a causa d'un foc a Figueres

L'incendi va aixecar ràpidament una columna de fum que es va fer visible en diversos punts de la...

Així serà la remodelació del nucli antic de Figueres

Així serà la remodelació del nucli antic de Figueres

El ple va aprovar definitivament la rehabilitació dels carrers Ample i Peralada, inclosa en el Pla...

Figueres organitza unes Jornades formatives en Solidaritat i Cooperació

En aquesta segona edició es vol incidir en l'enfortiment de la capacitat tècnica de gestió de...

El projecte teatral d´El Dofí guanya el premi d´inclusió social 2017

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha acordat atorgar el Premi Inclusió Social...

L´Ajuntament de Roses ofereix més formació als comerciants

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses continua aquesta tardor...

Cremen 5 vehicles a Figueres

Cremen 5 vehicles a Figueres

El foc ha aixecat una columna de fum, visible des de molts punts de la ciutat

Enllaços recomanats: Premis cinema