Una veïna d'Empuriabrava, Cristina Romero, ha fet arribar 224.000 signatures al Congrés dels Diputats que donen suport a una petició perquè «s'eviti el malbaratament de menjar a escoles, menjadors socials o empreses». Romero les va entregar ahir al matí, acompanyada de la xef del restaurant Semproniana, Ada Parellada, que per subratllar la necessitat d'aprofitar el menjar, va elaborar un centenar de «croquetes il·legals» a partir de les restes de menjar d'una escola.

L'objectiu de la petició és aconseguir que es modifiqui la Llei de Seguretat Alimentària que «en la configuració actual provoca la il·legalitat de les croquetes de Parellada» per aconseguir augmentar l'aprofitament del menjar sobrant.

La impulsora de la iniciativa ha aconseguit que al col·legi del seu fill es deixin de llençar a les escombraries les sobres del menjador escolar.

Fruit d'una reunió escolar

De fet, la seva aposta va nèixer arran d'una reunió amb els responsables del menjador de l'escola on va el seu nen. Allà li van explicar que la normativa era aquesta i després de fer les comprovacions pertinents i veure que no podia canviar-ho, va decidir impulsar una campanya a través de la plataforma Change.org.

Una altra experiència protagonitzada per diverses escoles de la zona de Lleida ha permès repartir més de 8.000 racions de menjar sobrant.