Figueres iniciarà aquest dilluns les obres d'adequació i millora de la vorera del carrer Monturiol, en el tram que va des del carrer Ample fins a la plaça de l'Escorxador. L'actuació implicarà, però, un canvi en el sentit de circulació en aquest vial conegut com el dels «genis» amb l'objectiu de permetre l'accés a l'Ample. A més, la pilona del carrer Nou es desactivarà per facilitar també l'accés a la part baixa de la Rambla.

Les obres estan pressupostades en 86.025 euros i tenen com a objectiu ampliar i millorar l'accés per als vianants en aquesta zona. A més, d'aquesta manera es connecta amb l'itinerari entre l'Oficina de Turisme -que es va traslladar a la plaça de l'Escorxador fa mesos i la Casa Natal de Dalí (ubicada precisament en aquest carrer) juntament amb altres punts neuràlgics del centre de la ciutat.

En total, s'actuarà en un àmbit de 765 metres quadrats però les obres obligaran a fer alguns canvis de circulació, que s'iniciaran dilluns vinent i s'allargaran previsiblement fins al proper 21 de novembre. El més important serà al carrer Monturiol, que no servirà per entrar a la Rambla, sinó que serà de sortida i amb l'objectiu de permetre l'accés al carrer Ample. A més, es mantindrà abaixada la pilona del carrer Nou.

La Guàrdia Urbana té previst fer senyalitzacions a les zones properes per evitar problemes circulatoris. I és que els treballs coincidiran amb l'obra a la plaça del Sol.