Apareixen restes òssies a l'obra de la plaça de l'església a l'Escala

Els esquelets de dues persones eren del vell cementiri que es va traslladar el segle XIX

02.11.2016 | 07:21
Les obres a la plaça de l´església on es van localitzar les restes

Les obres de remodelació de la plaça de l´Església han posat al descobert restes òssies del vell cementiri –anterior als inicis del segle XIX, quan es va traslladar. Són un parell d´esquelets que s´han documentat però que no tenen valor històric. S´han retirat i la plaça s´ha pavimentat. És una part dels treballs per unificar la plaça de l´Església i la de l´Ajuntament.

Els treballs es van portar a terme la setmana passada sota la supervisió d´un arqueòleg. Com era habitual antigament, a l´entorn de l´edifici religiós hi havia hagut un antic cementiri. El 1835 es va estrenar un altre recinte, el Cementiri Vell de l´Escala, avui també tancat, però que es va declarar Bé Cultural d´Interès Nacional i encara es pot visitar. Les restes òssies del vell cementiri es van traslladar. Tot i això, eren conscients que podien trobar-ne, ha explicat l´Ajuntament.

Dos esquelets del cementiri

En aixecar-se el paviment que hi havia hagut fins ara a la plaça van aparèixer un parell d´esquelets. Els arqueòlegs els van documentar i es van retirar, «sense que se´ls atribueixi cap valor històric especial», tot i pertànyer al primer cementiri de la població.

L´Ajuntament treballa en aquest moment a les dues places que s´unificaran. A la de l´església s´hi ha aixecat el paviment per tal per fer les rases de serveis en aquest punt. A la segona plaça on s´actua, divendres es van començar els treballs de la col·locació del nou paviment.

L´obra consisteix a unir les dues places separades entre si pel carrer Enric Serra. La primera té com a façana l´Ajuntament, tot i que també la separa d´aquest un carrer, el Pintor Joan Massanet. Una vegada acabats els treballs es crearà un únic espai a un sol nivell entre la façana de l´església i l´Ajuntament, tot i que no està previst interrompre el trànsit als carrers que les creuen. A banda d´estèticament, també s´ha aprofitat per millorar les xarxes de serveis, de desguàs i aigües plujanes.

Les obres es van adjudicar a l´empresa Rubau Tarrés per un import de 382.000 euros, un 95% dels quals cobert a través de les ajudes del Pla de Barris del Nucli Antic i el Pla Únic d´Obres i Serveis. Tenien un termini d´execució d´uns cinc mesos però es creu que podrien finalitzar abans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema