L'Ajuntament de Figueres ha aprovat tirar endavant el procés deliberatiu per crear consells de barri o de districte. Es contractarà una consultoria externa, Neòpolis, amb un cost de 8.439 euros. Es crearà un grup per iniciar el procés participatiu.

Amb aquest pas s'inicia el procés per crear una estructura d'òrgans permanents de caràcter territorial que han de representar a veïns i comerciants. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Cruanyes, va explicar que es vol crear una estructura que «s'ha de poder modificar i adaptar a les competències que vagi rebent».

Des d'ERC es va recordar que fa anys que s'espera poder dividir la ciutat creant consells de barri. Va presentar mocions el setembre de 2015 i l'abril d'aquest any. «Ens ha de servir d'enllaç entre la ciutadania i el govern».

Al ple de dijous es va aprovar la constitució del grup que tirarà endavant el procés de particiapció i que estarà integrat per l'alcadlessa, el regidor de Participació, un regidor de cada grup, la consultoria externa i diversos tècnics. Es demanarà una subvenció a la Diputació per intentar cobrir part del cost del procés.