L'Ajuntament de Figueres ha enviat aquesta tarda una nova proposta d'acords als sindicats COBAS i Comissions Obreres per evitar la vaga dels treballadors del servei de neteja i recollida d´escombraries, jardinera i enllumenat d'Ecoserveis a partir del 12 de desembre. En la proposta es posa per escrit que no s´acomiadarà a cap treballador, un dels dubtes dels sindicats

.

El motiu de l´enfrontament entre les parts s´origina per la finalització de la concessió de l´empresa mixta de serveis Ecoserveis que suposarà el traspàs de parts dels treballadors (serveis de jardineri ai enllumenat) a una altra empresa municipal, Fisersa, i la resta, hauran de ser contractats per la nova empresa adjudictària per a la neteja i recollida d´escombraries. Des de fa mesos les dues parts negocien. Es va anunciar una vaga a l´agost que es va suspendre i de nou s´ha convocat pel 12 de desembre.

La proposta presentada per l´Ajuntament té cinc punts. Respecte els serveis de jardineria i manteniment d´enllumenat que se subroguen a Fisera es garanteix que mantenen les condicions econòmiques i socials. Respecte aquest col.lectiu es garanteixen altres aspectes com els increments salarials de propers anys o la incorporació de personal que ha treballat de forma eventual per a Ecoserveis si fos necessari contractar treballadors.

El darrer punt, segons l´Ajuntament el que posaven en dubte els sindicats, diu que es comprometen a «no aplicar mesures laborals col·lectives que comportin l´extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l´empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques». Era una de les principals preocupacions dels sindicats que no figurava a l´anterior proposta.

Els sindicats temien que no s´optés per acomiadar personal i contractar-ne de nou amb les condicions del personal de Fisera que són econòmica i socialment menys avantatjoses. En la nova proposta es deixa per escrit que no s´optarà per acomiadar personal, remarquen des de l´Ajuntament que esperen que serveixi per desbloquejar la situació.

Fonts dels sindicats han informat que s´han de reunir per valorar la nova proposta de l´Ajuntament. De moment es manté la convocatòria de vaga que es va presentar dimarts al Departament de Treball, Afers Socials i Família. La majoria dels 115 treballadors convocats a la vaga són del servei de neteja, tot i que també n´hi ha de jardineria i enllumenat.