L´Ajuntament de Figueres està a punt d´incorporar a la borsa de lloguer social catorze pisos adquirits a través del procediment de tempteig i retracte. El regidor de Benestar Social, Pere Casellas, assegura que compten amb els informes favorables i que aquests habitatges s´afegirant als sis que ja es van comprar amb aquest sistema el passat mes de setembre, sumant-ne un total de vint-i-un. Casellas diu que la majoria requereixen de petites reformes i rehabilitacions. Aquestes actuacions es faran amb els diners del fons del Patrimoni Municipal del Sòl i se situen en entre els 500 i els 5.000 euros.

La majoria de les adquisicions s´ha fet per un preu mitjà al voltant dels 60.000 euros i n´hi ha de repartits per diferents punts de la ciutat. El sistema permet a l´administració quedar-se amb els habitatges igualant el preu màxim pagat a subhasta. El passat mes de setembre se´n van comprar sis, que se sumaven al que l´Ajuntament tenia en propietat. Fins ara per atendre les demandes de les famílies en risc d´exclusió s´ha hagut de recórrer a pisos de lloguer o bé cedits a través de convenis. El Govern va intentar en diverses ocasions fer un concurs per adquirir pisos però en tots els casos les convocatòries van quedar desertes. Per això, es va optar per aquesta nova via. Casellas diu que s´han seguit els paràmetres marcats pels tècnics en aquelles convocatòries i que, per exemple, el preu màxim que s´ha pagat per un pis ha estat de 70.000 euros però que la majoria se situen entre els 50.000 i els 60.000. La majoria necessiten reformes que van de major a menor grau però les ­actuacions previstes en els habitatges no superen els 5.000 euros de cost.

En aquests moments, estan a punt de posar ja a disposició de Benestar Social un dels sis pisos adquirits fa uns mesos. La resta encara estan pendents d´adequar-se. Pel que fa als catorze pisos que ja tenen informe favorable, Casellas diu que seran de propietat municipal en poc temps.