Un nou operatiu contra el frau elèctric al barri de Sant Joan de Figueres va posar ahir al descobert tres plantacions de marihuana. A més, es van trobar 25 domicilis que tenien la llum punxada.

L'operatiu en el qual van participar tècnics d'Endesa, agents de la Guàrdia Urbana de Figueres i dels Mossos d'Esquadra va començar pels volts de les nou del matí al barri de Sant Joan de Figueres. En concret, es van inspeccionar fins a 40 domicilis del carrer Doctor Fleming i del paratge Fleming. En tres d'aquestes cases hi van trobar tres plantacions de marihuana, fent un total de 325 plantes.

El primer cultiu que van localitzar era de 100 plantes, el segon de 97 i el tercer de 128. Els Mossos van obrir diligències per delictes contra la salut pública. A banda de les plantes de marihuana, els agents de les forces policials també van comissar aparells que s'utilitzen per tenir cura d'aquest tipus de cultius com són làmpades, focus o fertilitzants. El dispositiu contra el frau elèctric va durar prop de quatre hores. Aquest no és el primer cop que se'n fa un d'aquestes característiques al barri. Un dels últims va ser l'1 de desembre de l'any passat. En aquest cas també es va fer de forma conjunta entre la companyia Endesa i els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. En total en aquella ocasió es van revisar fins a cinquanta habitatges. A diferència d'ahir, només van detectar quatre cases amb els comptadors manipulats i van trobar una plantació de marihuana amb 135 plantes.