El darrer ple de Figueres va aprovar una moció de la CUP que implicarà una modificació de les gestió del fons del Patrimoni Municipal del Sòl i l'Habitatge. Fins ara, el fons destinat al foment de polítiques d'habitatge funcionava amb el sistema de caixa única però amb l'aprovació de la proposta s'adopta el compromís de fer una provisions anuals de tresoreria d'un milió d'euros. A més, s'estableix que els recursos dineraris que es puguin rebre a partir d'ara en substitució de cessions urbanístiques, s'ingressaran en un dipòsit específic i no s'integraran a la caixa única municipal.

La formació independentista feia temps que mostrava dubtes sobre la gestió municipal d'aquest fons. Amb l'aprovació de la moció s'adopta el compromís que els diners que s'ingressin a partir d'ara aniran a un dipòsit específic. Pel que fa als vuit milions que hi ha comptabilitzats a dia d'avui, es farà la provisió anual per anar-la destinant a polítiques d'habitatges.

Per la CUP aquest canvi implica un «abans i un després» en la polítiques municipals d'habitatge. «La conseqüència política d'haver dedicat els esmentats recursos dineraris a necessitats ordinàries és que en els últims deu anys s'ha perdut l'oportunitat de realitzar les polítiques d'habitatges i urbanístiques que preveu la llei i, per tant, s'ha malbaratat el seu efecte socialment retributiu», insisteixen des del grup municipal de l'oposició. Amb tot, agraeixen a la resta de formacions que permetessin aprovar-la per unanimitat.