Després de la bona rebuda de l'estrena del Festival del Circ a Figueres de la mà de l'espectacle Blau, la segona presentació no podia ser menys. Un gran nombre de persones van acostar-se ahir a les carpes del recinte firal per assistir al Vermell. Els equilibris van estar presents en moltes de les atraccions proposades, com també el volteig acrobàtic, les actuacions de caràcter humorístic i la màgia.

La primera intervenció, tal com s'havia fet el vespre anterior, va anar de la mà del director del festival, Genís Matabosch, que va presentar al públic els artistes que quedaven per conèixer dels 88 que participen en l'edició d'enguany. La primera de les atraccions va ser la planxa coreana dels Addis Africa Troupe, un grup vingut d'Etiòpia, que presentava per primer cop aquest nou número.

Els següents d'entrar en escena van ser el Duo Cabaret que van deixar el públic sorprès amb el seu espectacle de cintes aèries, d'una banda, per l'originalitat del seu atrezzo, així com per l'elevat risc d'alguns dels seus passatges efectuats sense cap tipus de protecció i a força metres del terra. La bellesa de les cintes ràpidament va ser substituïda per riures i aplaudiments que va aconseguir arrancar dels assistents el Clown Bilby, un simpàtic pallasso d'Ucraïna. Tot seguit va ser el torn d'Asel Saralaeva i els seus gats, que van divertir tothom amb els seus números.

Després d'aquesta actuació, el grup xinès Xinjiang Production and Construction Corps Acrobatic Troupe es van fer amos de l'escenari. Amb el seu número d'equilibris sobre monocicles van demostrar que posseïen una precisió mil·limètrica en cada passada que feien. Una altra de les atraccions més visuals i de gran dificultat va ser la del mexicà Marco Antonio, que va aconseguir el control simultani de més d'una desena de hula hoops per tot el seu cos.

La darrera de les atraccions de la primera part provenia de Rússia, concretament dels Acrobatic Quatret Rodion Prilepin. Quatre joves provinents del món de la gimnàstica esportiva, que a ritme de Yesterday va rendir un homenatge a la banda dels Beatles amb un espectacle fresc i dinàmic.

Després d'un breu descans, on molts dels assistents no es van moure de les seves cadires, començava una potent segona part. L'obertura va anar a càrrec de la gimnasta ucraïnesa Vladislava Naraieva, considerada la solista més jove que ha passat mai pel Festival del Circ de Figueres. Transformada en maniquí, va dur a terme tot tipus d'equilibris sobre ella mateixa que no van deixar ningú indiferent.

Després d'Ucraïna, la Xina va agafar el relleu de l'espectacle per aportar un toc de màgia. Wu Song Tao va aconseguir un sonor aplaudiment dels assistents, que van quedar meravellats amb els seus trucs de màgia. A continuació, van amenitzar la vesprada dues de les apostes més fortes d'enguany. La primera en forma de cintes aèries controlades per Alexey Ishmaev, i la segona amb l'actuació del trio etíop Trilogy. L'actuació de les joves acròbates no s'havia pogut veure fins ara, ja que l'estrena prevista al castell de Carmançó, la setmana passada, havia estat anul·lada per mal temps i no s'havia pogut realitzar.

El tancament de l'espectacle es va lliurar a un grup xinès que ja havien actuat el vespre precedent, els Hebei Acrobatic Troupe, que van presentar una atracció d'equilibris amb escales.

S'acosta la final

L'espectacle Vermell es podrà tornar a veure demà en tres horaris diferents. El dilluns es repetirà per última vegada el Blau, i al mateix vespre tindrà lloc la Gala de premis, on el jurat internacional d'aquesta edició puntuarà els millors números i farà entrega dels Elefants d'or, de plata i de bronze pels artistes més destacats.