Els investigadors dels Mossos d'Esquadra creuen que dues de les acusades d'assassinat per la mort a ganivetades d'un jove a Colera el 17 de març del 2014 «no sabien» que l'autor material del crim acabaria matant la víctima. «No creien que acabaria així, i si ho haguessin sabut no hi haurien participat», va declarar el sotsinspector que es va fer càrrec del cas. La hipòtesi dels agents és que el principal acusat, Marlon Roberto C.P., tenia intenció d'agredir la víctima com a «escarment» perquè havia començat una relació amb la seva exparella i, per això, va demanar ajuda a les dones.

Segons van relatar els agents, quan van trobar el cos pràcticament calcinat van pensar inicialment que seria una investigació complicada. «Per experiència sabem que quan es provoca un incendi es destrueixen moltes proves», va exposar el sotinspector. Tot i això, durant la inspecció del lloc del crim van trobar indicis importants per identificar qui hi havia darrere de la mort a ganivetades del jove, com un telèfon mòbil gairebé calcinat. Aquest va resultar ser del suposat autor material del crim, Marlon Roberto C.P, que havia fugit de la població.

Van contactar amb una altra de les ara acusades, Esther P. del C., que regentava un bar a Llançà. Li van prendre una primera declaració, durant la qual ja la van detenir per la seva implicació en el cas. A l'altra acusada, Dolors F.J., els agents hi van arribar sobretot a través del telèfon mòbil ja que prèviament, la dona i Marlon Robert C.P. s'havien intercanviat missatges perquè era ella qui havia de convèncer la víctima perquè l'acompanyés fins al lloc del crim amb l'excusa d'una compravenda de drogues. Allà l'esperava l'acusat.

Maduixes i cava

Durant la jornada d'ahir també va declarar la xicota de la víctima que, contràriament al que pensen els Mossos, està convençuda que tots tres van ordir un pla per cometre el crim. «Hi estaven tots ficats, ho tinc claríssim», va afirmar. La dona va explicar, per exemple, que poca estona després de l'hora de la mort de la víctima un company seu de feina va veure Marlon Roberto C.P. i Esther P. del C. celebrant-ho «brindant amb cava i menjant maduixes» al bar que regentava ella.

La noia assegurar que la víctima en cap moment va sospitar res quan Dolors F.J. es va posar en contacte amb ell per demanar-li que l'acompanyés a comprar marihuana. «Deia que no hi volia anar sola i ell hi va accedir», va afirmar. L'última vegada que va veure la seva parella en vida va ser, precisament, quan pujava al vehicle de l'acusada. També li sembla sospitós que el mateix dia del crim Marlon Roberto C.P. i Esther P. del C. passessin dues vegades pel lloc on es trobaven. «Miraven molt, com si ens vigilessin», va afegir. La dona relata que dies abans el principal acusat va enviar missatges d'amenaça a la víctima per mòbil.