El departament de Costes va anunciar la setmana passada que tenien una partida d´uns tres-cents mil euros per tal de fer efectiu l´enderroc de les velles instal·lacions de la depuradora de marisc de Roses, a primera línia de mar, a la carretera del Far. L´Ajuntament celebra que finalment es tiri endavant per la mala imatge que genera. Encara no s´ha entrat el projecte d´enderroc, que tindria un termini d´entre dos i quatre mesos. S´han de fer tractaments especials per retirar la uralita, un material contaminant.

L´espai són uns tres-mil metres quadrats arran de mar que durant anys va ocupar amb una concessió la depuradora de marisc, ara traslladada al port. Les construccions s´han anat degradant i avui són ferralla visible des del mar. Costes fins i tot ha hagut de tancar el recinte per evitar que s´hi accedís. En el darrer any s´hi havien produït alguns incendis causats per persones que aprofitaven l´abandonament per accedir-hi.

L´Ajuntament va pressionar de nou l´Estat insistint en la necessitat d´executar l´enderroc. Primer es va endarrerir per discrepàncies entre la Generalitat i l´Estat a l´hora de decidir de qui era responsabilitat. Una vegada resolt, el problema va ser el pressupost, que ara finalment s´ha anunciat que està disponible per executar l´obra.

L´alcaldessa, Montse Mindan, tot i que admet que encara no els han entrat el projecte, celebra que es tiri endavant per retirar el conjunt de ferralla.

Una vegada alliberat l´espai, s´espera que l´Estat permeti que l´Ajuntament el pugui condicionar com a zona de passeig i esbarjo. Fins i tot s'ha parlat de possibilitats com crear piscines d'aigua salada davant de mar. L´objectiu és ampliar els atractius conjuntament amb el Far, el castell de la Trinitat, el camí de ronda i la platja dels Palangrers, en una nova oferta de mar, cultura i oci.