Els veïns de la plaça Tutau de Figueres van tenir un nou ensurt a causa d'una porta esbotzada a l'edifici número 2. Ahir a la matinada alguns habitants de la zona es van posar en contacte amb la Guàrdia Urbana per denunciar el que podria haver estat una possible entrada amb força a un altre dels domicilis per realitzar una ocupació il·legal o bé un robatori.

Després de rebre l'avís, agents de la Guàrdia Urbana es van desplaçar al lloc dels fets per fer les corresponents comprovacions i van corroborar que ni s'havia ocupat il·legalment el pis, ni s'havia extret res d'aquest. De moment es desconeix encara amb quina finalitat s'hauria esbotzat la porta. Paral·lelament també s'han posat en contacte amb el llogater del domicili i també amb l'Agència Catalana de l'Habitatge, què és la propietària dels immobles.

Una llarga història

No és la primera vegada que els veïns de la plaça Tutau es troben amb una situació com aquesta. L'edifici consta de vint-i-cinc habitatges, dels quals alguns resten ocupats. La problemàtica que afecta els veïns va començar fa un any i deriva directament en problemes de convivència, brutícia i els serveis punxats. El modus operandi de la majoria d'aquestes ocupacions, és sempre el mateix: trencar el pany, entrar i quan ve la policia, alertada pels veïns, marxar. Hores després tornen, trenquen les cintes i una nova família ocupa el següent.

El passat mes de setembre es va dur a terme una operació policial en la qual es va determinar que molts d'aquests ocupes provenien del barri de Sant Joan.