L'Ajuntament de Roses va aprovar al ple ordinari celebrat ahir una moció per reclamar a l'Estat que es compleixin les proposicions no de llei aprovades al Congrés el 2012 i el 2013 i se cedeixin part de les instal·lacions de la base militar del Pení al Parc Natural del Cap de Creus.

El regidor d'Urbanisme i exdiputat a la cambra, Carles Pàramo, va assegurar que el Ministeri de Defensa ha començat a replegar els efectius aeris a les noves instal·lacions de la part alta de la base i va alertar que els antics edificis començaran a quedar abandonats si no s'hi fa res.

La proposta, impulsada per CiU, reclama ara que es facin efectius els compromisos adoptats i es comenci a treballar per donar ús a aquestes instal·lacions i evitar que acabin saquejades com ha passat amb altres complexos.

La moció va comptar amb el suport de l'equip de govern, així com d'ERC i el PP, a l'oposició. El PSC i UMdC hi van votar en contra i el regidor de C's es va abstenir.

El Congrés dels Diputats va aprovar el novembre de 2012 i l'abril de 2013 dues proposicions no de Llei en les quals es reclamava que Defensa desafectés part de les instal·lacions de la base militar.