La decisió de l'Ajuntament de Roses de retirar de les platges la pràctica de la vela i segways i bicicletes del passeig ha generat un enfrontament entre el govern (CiU, GdP), l'oposició (ERC, PP, PSC i Cs) i, ara, els veïns de Santa Margarida que es van manifestar aprofitant que tenia lloc, ahir a les vuit del vespre, el ple municipal. Els veïns estan preocupats perquè acabin amb l'esport nàutic que promouen des de fa una dècada.

L'Associació de Comerciants i la de Veïns d'Empuriabrava han volgut visualitzar públicament el seu malestar per la decisió municipal d'aprovar un Pla d'Usos i Platges (2017-2021) en el qual es contempla la supressió de l'activitat de windsurf de les platges. També es retiren els segways i bicicletes del passeig. Es va aprovar en junta de govern el mes de desembre.

Amb pancartes amb lemes com «No al tràfic d'influències» o «Volem navegar» es van manifestar davant l'Ajuntament i a l'interior de la sala de plens on tenia lloc el ple ordinari.

Amb aquesta acció se sumen a les queixes de l'oposició (ERC, Unió, Cs, PP) per l'aprovació d'un document que elimina activitats turístiques.

El president de l'associació de comerciants, Ricardo Moraes, diu que com s'ha actuat mostra una falta de comunicació i la decisió política d'eliminar «les escoles nàutiques que tenia a la platja del Rastrell i Santa Margarida» dedicades a l'aprenentatge d'esports nàutics no motoritzats. També suposa eliminar, diuen, les entrades i sortides que hi havia perquè poguessin practicar l'esport.

Mesures per al top manta

Una altra queixa és que el pla no aprofita per cedir espais al passeig marítim a restaurants, hotels i botigues per eradicar la venda ambulant il·legal, una proposta que es va trametre al govern el juny passat. «No hi ha cap apropament cap a nosaltres ni cap a ningú quan es prenen decisions que ens afecten a moltes empreses del poble», diu Moraes. Per això, demanen que «reflexionin abans de fer mal a l'esport nàutic i a les persones que el practiquen». Demanen que no siguin prepotents i escoltin a tothom.