L'Ajuntament de l'Escala ha començat la tramitació del projecte de perllongació del passeig de Riells fins al Port i les Planasses, els antics terrenys militars. El projecte té un cost de 779.000 euros i pretén permetre el pas per un tram més de litoral unint el front marítim des d'Empúries fins a Montgó per a ciclistes i vianants.

El projecte, que ha estat redactat per Birulés, Cabré, Romans Arquitectes, tindrà una primera fase que preveu actuar en el tram de l'avinguda Riells entre la Clota Petita i el carrer Sibil·la de Fortià, el més proper al passeig actual. També en aquesta fase s'inclou un pas arran de mar de la punta del Noi Esquerrà.

Del passeig a la Clota Petita

L'Ajuntament ha informat que es millorarà la pavimentació de la prolongació del passeig de Riells a la Clota Petita amb l'eixamplament de les voreres i la creació d'un carril bici. S'aprofitarà per millorar la recollida d'aigües plujanes del carrer Sibil·la de Fortià. El projecte preveu unes escales per seure i acostar-se arran de mar en el tram més cap a l'oest de la Clota Petita i es millorarà l'enjardinament i l'enllumenat de la zona.

En una posterior fase de l'actuació es preveu continuar a través del carrer Romeu de Corbera fins arribar al port i l'obertura d'un accés cap al parc de les Planasses. Es tracta de l'espai verd que l'Ajuntament va comprar al Ministeri de Defensa i que s'allarga fins a Montgó. Segons l'Ajuntament, aquesta connexió ha d'estar especialment pensada tant per a vianants com per a ciclistes.

L'últim tram litoral

«Estem davant d'una actuació d'un alt interès, tant per als escalencs com en l'aspecte turístic, ja que és un dels pocs trams de tot el litoral de l'Escala en què faltava actuar per aconseguir aquest relligament d'un recorregut que faciliti passejar des d'Empúries fins a Montgó», va remarcar l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

Del pressupost inicial, del qual s'espera que hi hagi una rebaixa durant el procés de licitació, 400.000 euros estan coberts amb subvencions de la Generalitat i la Diputació de Girona, ha destacat l'Ajuntament. És un dels projectes inclosos dins el Pla de Foment Territorial del Turisme en l'àmbit de Catalunya.

El primer tràmit per tirar endavant l'obra estava previst que s'aprovés ahir al ple municipal amb la majoria del govern.