El camí cap a la construcció d'un nou pavelló municipal a Figueres avança progressivament. A principis d'abril es va fer públic el guanyador del concurs d'idees per seleccionar el projecte de construcció del nou poliesportiu. Un mes després, i amb els comptes del 2017 aprovats, l'ajuntament va donar llum verd en el darrer ple municipal a l'adjudicació de la redacció del projecte constructiu d'aquest nou equipament esportiu a l'Olivar Gran.

El regidor d'Esports de Figueres, Jordi Masquef, va explicar a la resta de formacions que l'ajuda d'arquitectes i especialistes en el procés, havia portat a la tria d'un «pavelló funcional, integrat en l'ambient i que pot donar resposta a les necessitats esportives de la ciutat». El govern va justificar que el creixement de Figueres els darrers anys havia desembocat en la necessitat d'un pavelló més, sobretot demanat per poder dur a terme els entrenaments d'alguns dels equips. Dins dels pressupostos d'aquest any hi ha una partida destinada a una primera inversió, però no serà als comptes del 2018 on s'haurà d'introduir el gruix principal d'inversió.

La redacció del projecte es va aprovar amb 17 vots a favor, 1 abstenció i 3 desfavorables dels regidors de la CUP. Els membres de la formació van explicar que «no estan en contra de la construcció del pavelló» ni que tampoc posen en dubte «la seva necessitat» però creuen que «no és una de les prioritats que té Figueres actualment». Els cupaires van insistir que es podia haver optat per altres mesures, com per exemple el cobriment de més pistes. «Per a nosaltres reflecteix una proposta electoralista de l'antic govern municipal», van etzibar.

«En els meandres»

El projecte guanyador està creat per l'arquitecte Joan Forgas Coll i l'enginyer industrial Eduard Bou Nadal, i s'anomena «En els meandres». El valor estimat de l'obra escollida és de 375.876 euros. Les instal·lacions són les pròpies d'una sala esportiva triple amb grades per a 350 espectadors. L'afluència màxima és de fins a 4.000 persones. Es preveu que el pavelló sigui un primer element de la nova zona esportiva que es podria complementar amb unes pistes a l'aire lliure, una piscina coberta, unes piscines a l'aire lliure i un espai de restauració. Els creadors sostenen que «la base ha de servir de porta d'un conjunt que s'anirà complementant progressivament amb el temps».

Des de ja fa anys la capital altempordanesa pateix un dèficit d'equipaments esportius. A l'espera que es pugui disposar del nou pavelló esportiu, el consistori va aprovar com a mesura provisional la cobertura de la pista de l'escola Joaquim Cusí. La finalització de les obres s'havia de dur a terme el desembre del 2016 però no ha estat fins aquest mes que s'ha donat per acabada. La mateixa Marta Felip va explicar el dijous que la cobertura del Cusí havia de ser una bona opció temporal, però que finalment «els terminis no havien estat els desitjats». El consistori també va anunciar fa unes setmanes que està estudiant multar l'empresa adjudicatària dels treballs: Hierros Bueno.