L'Agència de l'Habitatge estudia posar vigilància privada als blocs ocupats

L'ens descarta, de moment, instal·lar-hi càmeres però es planteja blindar les portes d'accés als comptadors arran dels darrers incidents a Figueres

18.05.2017 | 12:13
Agents de la Guàrdia Urbana de Figueres controlant l´accés a un dels blocs ocupats de la plaça Joan Tutau

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya està estudiant posar un vigilant de seguretat privada per controlar l'accés als blocs de protecció oficial amb ocupacions il·legals de la plaça Joan Tutau de Figueres. L'ens, que depèn del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, descarta per ara la instal·lació de càmeres de seguretat però contempla blindar les portes d'entrada als comptadors.

L'anunci arriba després que aquest diumenge a la nit s'hi produís el darrer incident. Un home que manipulava un quadre elèctric va patir cremades de primer grau a les mans i la cara quan va explotar-li l'aparell. Els dos edificis, que tenen 25 pisos, tenen com a mínim sis habitatges que estan ocupats de manera irregular. Habitatge va portar els casos als jutjats tot i que algunes de les denúncies han acabat arxivades.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha reclamat en els darrers dies que es prenguin mesures i que, en cas contrari, els autoritzin per adoptar-les des de l'Ajuntament de manera subsidiària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema