Les obres de construcció del nou Centre d'Atenció Primària de Figueres avancen a bon ritme, i des de ja fa unes setmanes es pot veure clarament la forma d'aquest nou centre sanitari. L'equipament ja disposa de parets, sostres i finestres, a través de les quals també es pot entreveure la construcció d'alguns espais interiors.

El nou CAP serà el substitut del que hi ha actualment al carrer Roca i Bros, format per mòduls prefabricats, de manera provisional, a l'espera de la finalització del nou edifici. L'equipament es convertirà d'aquesta manera en el segon centre de la capital altempordanesa, complementant el ja existent al carrer de la Tramuntana.

El CAP tindrà una superfície total de 2.098 metres quadrats on hi haurà més d'una desena de consultes dedicades a la medicina de família i infermeria. També hi haurà una consulta de pediatria amb infermeria pediàtrica, un espai polivalent de consulta odontològica i una àrea de tractament i extraccions. L'espai es complementarà amb despatxos, administracions i sales de reunions.

El centre sanitari estava pendent des del 2007 però la crisi va aturar el gran complex que s'hi plantejava amb diversos serveis de l'administració pública com ara el Servei d'Ocupació, oficines d'Habitatge o una delegació del Departarment d'Agricultura, entre d'altres. En veure que això no seria possible, es va refer el projecte i les obres es van adjudicar a Comsa SAU, una constructora, per una suma de 3.499.912,99 euros. Els treballs es van iniciar el mes de març del 2016.

Seguint el calendari

El Departament de Salut assegura que l'execució de les obres segueix sense entrebancs els terminis establerts, i es preveu que el nou equipament pugui entrar en vigor al 2018, tal i com es va anunciar de bon principi.