Set detinguts en tres dies per tràfic de drogues a l'Alt Empordà.

En tres actuacions, els Mossos d'Esquadra han comissat 21 quilograms d'haixix, 13,5 quilograms de marihuana i 3,90 grams de cocaïna. El primer dels casos va acabar amb persecució i l'envestida de dos cotxes de la policia.

El succés es remunta a diumenge i va acabar amb una persecució la carretera N-IIa, a Figueres, cap a dos quarts de vuit del vespre, quan una patrulla de paisà va detectar un turisme que sortia de la ciutat en sentit França i que desprenia una forta olor de marihuana. Els seus ocupants duien les finestres baixades. Els agents van posar els senyals acústics i lluminosos per tal d'indicar al conductor que s'aturés, però aquest va accelerar i va començar a conduir temeràriament.

Els Mossos van veure com el conductor maniobrava bruscament i els envestia. Després de la topada, el turisme va intentar fugir, però en aquell moment una altra dotació policial va arribar al lloc i els va barrar el pas. Tot i això, el turisme va avançar i també va envestir el segon cotxe dels Mossos, a l'altura de Llers, però no va poder continuar.

Els agents van identificar les dues persones que viatjaven dins el vehicle i les van detenir com a presumptes autors d'un delicte d'atemptat contra els agents i conducció temerària.

Al vehicle duien 3,5 quilos de marihuana, 3,90 grams de cocaïna i una peça d'haixix d'1,60 grams. També van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues. Els dos ciutadans francesos, de 23 anys i amb antecedents, van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge.

Deu quilos de marihuana al cotxe

L'endemà, agents de Trànsit de Figueres i efectius de l'ARRO van detenir tres homes de 23, 24 i 25 anys, veïns de Servian i Beziers (França), també com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Cap a dos quarts de set del vespre, una patrulla va aturar dos cotxes, amb matrícula francesa, en un control de pas a l'autopista AP-7. Els vehicles anaven junts i transportaven uns 10 deu quilos de cabdells de marihuana i 2.850 euros en efectiu. Els tres ocupants van ser detinguts per tràfic de drogues. Els detinguts, amb antecedents, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs.

Finalment, dimarts hi va haver el tercer fet a Figueres quan la policia va detenir dos homes de 43 i 32 anys, de nacionalitat marroquina i sense domicili conegut, també per tràfic de drogues. Cap a les sis de la tarda, els Mossos van detectar dues persones amb actitud vigilant que es dirigien cap a un pàrquing a recollir una furgoneta. Els agents van identificar-los i dins del vehicle van trobar 21 quilos d'haixix en paquets de 500 grams, motiu pel qual van quedar detinguts. Els detinguts, que no tenen antecedents, passaran properament a disposició judicial.