Han passat quatre mesos d'ençà que es va produir el trencament de govern. Quina és la situació actual de Figueres?

La manera en què s'agafa el govern al manteniment del poder, per no dir a les cadires, està fent que Figueres en sigui ostatge. El sentiment generalitzat és que no s'avança, que no hi ha il·lusió, ni tampoc projecte. Tirar endavant una ciutat exigeix una manera d'actuar i uns objectius concrets i això és el que queda mancat i coix a partir del moment en què es produeix el trencament amb els socialistes. S'ha evidenciat que un minigovern de cinc no funciona.

Després que vostè i Núria Galimany passessin a ser regidors no adscrits, és bona la relació amb Marta Felip?

Personalment, amb l'alcaldessa, la relació és tensa. Amb la resta de l'equip de govern no hem tingut cap tipus de problema.

Recentment s'han aprovat els comptes per al 2017. Creu que es poden fer coses amb aquests pressupostos?

Es poden fer moltes coses, en part, perquè li vam deixar una situació econòmica sanejada. Les negociacions van ser la prova que Marta Felip ja no governa i que el pressupost ja no és el seu, sinó el de la resta de l'oposició.

Quins són els reptes que s'han de treballar de manera immediata a la ciutat?

Tenim un POUM pendent, s'han de prendre més mesures al barri de Sant Joan, tirar endavant el conveni de propietat de la casa natal de Dalí... A Figueres tenim uns actius innegables, però primer caldria definir el model de ciutat, que condiciona com volem veure i entendre Figueres.

Un dels debats que s'han recuperat aquests dies ha estat el referent al soterrament de les vies de l'estació. Què en pensa?

Jo no puc estar d'acord amb les declaracions que va fer l'alcaldessa quan conec bé els antecedents. En política no hi ha res «impossible». S'hi han de posar i, si creuen que no es pot, que s'apartin. Diuen que no hi ha conveni per al soterrament, però el que sí que hi ha és un conveni signat per fer un equipament on l'AVE i disposar d'una única estació. S'hauria de posar en marxa i treballar-hi més.

L'alcaldessa va dir fa uns dies que es volia presentar a les pròximes eleccions. Contemplen un altre mandat de Felip?

Nosaltres no fiquem el nas a casa dels altres. La situació actual no sembla que sigui la idònia per a ella, però en política mai se sap.

Vostè també pensa ja en les eleccions del 2019?

Per descomptat. Estem treballant i preparant un grup de persones de centre, moderats, catalanistes i amb ganes de fer coses per Figueres i per la comarca. Volem ser aquella força política que ocuparà el centre, ja que en aquests moments és totalment orfe. Hi estem treballant i tenim ja un full de ruta.