L'Escala comença la darrera fase dels pressupostos participatius i a partir del dia 12 de juny s'obre el període de votació dels dinou projectes que es van prioritzar en el taller popular.

Un mirador de Punta Montgó; arreglar les voreres de l'avinguda Girona i el carrer Enric Serra; grades retràctils a la Sala Polivalent; restaurar les escales de la platja de la Mar d'en Manassa; o crear una escola verda i un parc infantil al terreny entre l'escola l'Esculapi i l'escola bressol són alguns dels projectes sobre els quals es podrà escollir.

Es van rebre fins a 176 propostes i d'aquestes, un 60% complien amb les bases del procés. Algunes es van debatre al taller i altres les va assumir directament l'Ajuntament perquè ja les tenia pressupostades. Al taller es van prioritzar les propostes i dinou han passat a la fase final.

A través de les votacions es decidirà quins són els projectes que finalment s'executaran. Seran tots els que tinguin més vots, fins arribar a esgotar els 400.000 euros previstos.

L'alcalde, Víctor Puga, diu que estan satisfets de com ha funcionat el procés i fa una crida «a la participació per tal que entre tots votem quines són les propostes que acabarem executant».

El síndic de greuges, Carles Cervantes, per la seva banda, ha destacat la implicació de la ciutadania, que ha estat molt participativa en aquest primer procés.