PSC i C's de Figueres, inquiets per les negociacions amb Ecoserveis

Pere Casellas presenta una instància en què pregunta pel manteniment i la validesa dels acords amb els treballadors

18.06.2017 | 07:56

El futur del servei de recollida d'escombraries, enllumenat públic, parcs i jardins a Figueres continua en incògnita. Alguns grups municipals de l'oposició, com és el cas del PSC i Ciutadans, han començat a fer públiques les seves inquietuds, no només referents a qui serà el pròxim licitador del servei, sinó també pel que fa a l'estat de l'actual acord amb l'empresa publicoprivada Ecoserveis.

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha presentat una instància perquè els Serveis Jurídics del consistori informin sobre la validesa i el manteniment dels acords a què va arribar l'alcaldessa, Marta Felip, amb els  treballadors.

El grup dels socialistes opina que l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat, en la seva disposició addicional 27 i següents, pot dificultar l'aplicació dels acords que va signar Felip, «ja que impedeixen la subrogació de treballadors provinents d'empreses mixtes, o concessionàries de serveis municipals, a les corporacions locals de manera directa o a través d'empreses pròpies». Així mateix, el grup del PSC «desconeix si s'ha informat els treballadors o si s'han estudiat fórmules per solucionar-ho». Tampoc si té previst algun altre sistema «que no s'ha portat a aprovació del ple».


Cap proposta enllestida

Casellas explica que l'actual director de Serveis Urbans i exgerent d'Ecoserveis, Jordi Cabot, «un dels principals artífexs» de l'acord entre consistori i treballadors després de la vegada de Nadal, «no sembla que a hores d'ara tingui enllestida cap proposta per solucionar el conflicte i el greu problema de neteja a la ciutat». El grup municipal socialista tem que «no atendre aquesta qüestió de manera acurada, ràpida i  eficient, podria desembocar en una nova vaga i una situació de tensió entre treballadors i administració».

Paral·lelament, el regidor de Ciutadans, Toni Pérez, ha presentat la seva dimissió com a membre del consell d'administració d'Ecoserveis perquè assegura que el Govern no ha dissolt l'empresa ni tampoc ha convocat la licitació del servei. «Vam entrar al consell d'administració perquè l'empresa s'havia de liquidar però això no passa, tampoc estem conformes amb la gestió ni tampoc volem ser còmplices d'una demora innecessària ni de la manca de transparència. Tenim molts dubtes de la manera en com s'estan fent les coses», ha explicat el regidor.

La formació va acceptar ser l'únic partit a l'oposició amb representació dins el consell per controlar la liquidació de l'empresa i la licitació d'un nou concurs. Mesos després, Pérez critica que el govern està «actuant amb lentitud i falta de planificació» perquè des de l'any 2001 ja se sabia que la data de finalització del contracte era 2015.

Sol·licitaran un informe a intervenció sobre la situació financera, ja que la mateixa interventora va presentar-ne un en el qual assegurava que el contracte es va anar modificant reiteradament a través de pactes i ampliacions de servei que no s'ajustaven als termes de les lleis de contractes vigents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres reclama aturar l'aplicació de l'article 155
Figueres reclama aturar l'aplicació de l'article 155

Figueres reclama aturar l'aplicació de l'article 155

La moció, proposada per l'AMI i ACM, ha comptat amb el suport del PDeCAT, ERC i la CUP

Figueres obre la convocatòria d´ajudes de fins a 21.000 euros per a nous negocis

Figueres obre la convocatòria d´ajudes de fins a 21.000 euros per a nous negocis

L'Ajuntament potencia la creació de noves empreses en carrers no comercials . Es donaran...

Figueres crearà més de 650 noves places d´aparcament en zona verda

?L'Ajuntament implantarà estacionament per a residents a la Creu de la Mà amb la previsió que...

Digitalitzen els documents de La Fraternal d´Espolla

Digitalitzen els documents de La Fraternal d´Espolla

L'Arxiu Comarcal ha inventariat 140 anys d'història de la Societat, que es va crear per oferir...

La campanya d´autobús gratuït a Figueres ja ha repartit 904 targetes

La campanya d´autobús gratuït a Figueres ja ha repartit 904 targetes

?Els cinc primers dies han registrat una mitjana d'unes 200 sol·licituds diàries ?La iniciativa...

Continuen les millores a la platja dels Palangrers de Roses

Continuen les millores a la platja dels Palangrers de Roses

S'arranjarà l'aparcament adjacent i s'habilitaran 44 places per a cotxes, 12 per a motos i 10 per...

Enllaços recomanats: Premis cinema