Fer moure Figueres. Aquest és l'objectiu que el festival Agitart es va marcar fa quatre anys, quan va celebrar la primera primera edició. Aquest mes de juliol arriba a la quarta i ho farà amb més d'una vintena de propostes artístiques on la dansa serà la principal protagonista. Les actuacions s'iniciaran el proper 6 de juliol i s'allargaran fins al dia 8.

Els escenaris escollits han estat la Rambla, la plaça Josep Pla, la Cate i el teatre El Jardí, on s'ha programat tres espectacles de pagament.

El certamen oferirà diversos tallers impartits per artistes de renom internacional.Entre ells, hi haurà Guy Nader (Catalunya), Tomislav English (Bèlgica), Èlia Lopez (Catalunya), o Joan Cleville (Escòcia). A més i en col·laboració amb el Foment de la Sardana Pep Ventura, els ballarins participaran en un taller de sardanes.

Com a novetat principal, el festival s'ha incorporat enguany a diverses xarxes i entitats culturals. Entre aquestes, la xarxa estatal de dansa Red acieloabierto, la Plataforma Arts de Carrer i el segell EFFE (Europe for Festival Festival escala internacional com un dels millors festivals de dansa de tota la comarca».