Pacten 2 anys de presó per a un camioner acusat d'intentar matar un compatriota a la Jonquera

Li rebaixen la pena perquè ha pagat la indemnització i l'agressor mateix va avisar els serveis d'emergències i va entregar l'arma

20.06.2017 | 12:55
De perfil, el camioner condemnat per assestar una ganivetada a un compatriota a la Jonquera

Fiscalia i defensa han pactat 2 anys de presó per a un camioner acusat d'intentar matar un compatriota d'una ganivetada en un aparcament de la Jonquera (Alt Empordà) la nit del 22 al 23 de juliol del 2016. Inicialment, el processat s'enfrontava a 8 anys de presó per temptativa d'homicidi però, finalment, li han rebaixat la pena perquè ell mateix va desistir de l'agressió, va avisar els serveis d'emergències i va entregar l'arma voluntàriament a la policia. A més, ja ha pagat la indemnització de 2.840 euros. Per això, l'han condemnat per un delicte de lesions amb una atenuant de reparació del dany. L'acusat, Atanas Todorov Naydenov d'origen búlgar, està en presó preventiva des de quasi un any. A petició de la defensa i d'acord amb el fiscal, l'Audiència de Girona resol deixar-lo en llibertat amb la condició que no torni a delinquir durant un termini de 2 anys.

El camioner que va apunyalar un compatriota en un aparcament de la Jonquera surt en llibertat després d'un any en presó preventiva. El fiscal Enrique Barata demanava per a l'acusat 8 anys de presó per un intent d'homicidi però ha arribat a un acord amb la defensa, encapçalada per la lletrada Mònica Tarradellas, i li han rebaixat la pena a 2 anys de presó.

El motiu principal és que la nit del 22 al 23 de juliol del 2016 el camioner, després d'assestar la ganivetada al tòrax a la víctima, va avisar els serveis d'emergències i no va continuar amb l'agressió. Aquest desistiment voluntari ha permès condemnar-lo per un delicte de lesions en comptes d'un homicidi en grau de temptativa. A més, també li han aplicat una atenuant de reparació del dany perquè ja ha consignat 2.840 euros per indemnitzar l'altre camioner.

Segons ha reconegut l'acusat, Atanas Todorov Naydenov, la nit dels fets va estacionar el camió en un aparcament de la Jonquera. Llavors, es va adonar que al camió veí hi havia dos compatriotes seus, també búlgars. Va començar a xerrar amb la víctima.

Després d'una estona de conversa, l'acusat el va convidar a pujar a la cabina del seu camió per prendre alguna cosa perquè el company de la víctima dormia a l'altre vehicle. Un cop al camió, van continuar parlant fins que, en un moment determinat, es van adonar que tenien un conegut en comú. "En aquest moment, el processat es va enfadar, va canviar radicalment el seu caràcter i va fer fora del camió el seu convidat", relata el fiscal.

Quan la víctima, encara "atònit", es disposava a sortir del camió, el processat va agafar un ganivet de 15 centímetres i li va clavar. La víctima, ja a les escales del camió, es va desplomar a terra ferit.

"Va ser sense voler", ha dit el camioner al judici. Fiscalia i defensa han ressaltat que no va continuar amb l'agressió, sinó que va avisar els serveis d'emergències i es va esperar dins el seu camió fins que va arribar l'ambulància i la policia. Després, va entregar voluntàriament l'arma que havia fet servir per apunyalar la víctima.

Una ambulància va traslladar immediatament la víctima a l'hospital Trueta de Girona, on va ingressar inestable i amb una ganivetada a la regió lumbar esquerra que li va provocar una laceració renal. "La ràpida intervenció mèdica va evitar que l'home morís", ha exposat el fiscal.

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat el camioner de viva veu. La sentència és ferma. A petició de la defensa, i comptant amb el suport de la fiscalia, han resolt deixar-lo en llibertat. La pena queda suspesa amb la condició que l'home, que no té antecedents i ja ha reparat el dany, no torni a delinquir durant en termini de 2 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Rècord europeu a Empuriabrava

Després de 16 intents s'ha aconseguit completar amb èxit una formació de 43 paracaigudistes,...

Figueres es presenta oficialment com a Ciutat Amiga de la Infància

Figueres es presenta oficialment com a Ciutat Amiga de la Infància

?Aquest guardó concedit per Unicef reconeix el compromís de la ciutat amb els Drets dels Infants i...

L´Estat diu que es tornarà a licitar la gestió del TAV entre Figueres i Perpinyà

L´Estat diu que es tornarà a licitar la gestió del TAV entre Figueres i Perpinyà

?El secretari d'Infraestructures ha manifestat que en un primer moment es consolidarà el servei i...

La fibra òptica de la Generalitat arribarà a Figueres el 2017

La fibra òptica de la Generalitat arribarà a Figueres el 2017

?La xarxa englobarà un tram de 23 quilòmetres des de Girona que es desplegarà per l'AP-7

El Club Nàutic de Llançà incorpora un servei de lloguer d´embarcacions

El Club Nàutic de Llançà incorpora un servei de lloguer d´embarcacions

Es pretén donar impuls i afavorir l'accés a les activitats nàutiques de lleure i de caràcter més...

L´Ajuntament defensa que el concurs del Museu és legal

L'equip de govern de Figueres lamenta que el grup municipal del PSC «posi pals a les rodes» a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema