El Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà ha fet una crida perquè la gent que tingui transportins i mantes elèctriques que no les utilitzi les cedeixi. El centre no dóna l'abast a l'estiu perquè és l'època en què ingressen més animals.

Al centre hi arriben animals que necessiten ajudes diverses. Entre ells hi ha els pollets. Necessiten ser atesos a la Unitat de Vigilància Intensiva on en aquest moment, segons ha informat la Cadena Ser, es requereixen les mantes i els transportins. A l'estiu el volum de feina i la necessitat de recursos es multiplica respecte a altres èpoques de l'any.

La història del centre va començar el 1984, quan es va crear el Centre de Recuperació de Salvatgines a Figueres, que es va reubicar el 1989 al Parc Natural i es va crear la Fundació Roger Burlet el 2000 per gestionar-lo. El 2007 es va integrar a la Xarxa de Centres de Fauna i la Generalitat assumia totes les despeses, però el 2013 va decidir tancar-lo. Actualment hi torna a haver al capdavant la Iaeden, amb un conveni amb la Diputació i la Generalitat que permet adequar el nou centre i assumir el cost del personal.

Cada any s'atenen més d'un miler d'animals salvatges. Les instal·lacions encara estan pendents d'una segona fase del projecte de millora engegat per la Generalitat. A l'estiu reben l'ajuda de voluntaris, els quals es dediquen a atendre els animals perquè puguin tornar al seu medi.