L'Estat ha presentat a l´Ajuntament de Roses el projecte d´enderroc de l´antiga depuradora de marisc situada a a la carretera del Far, la qual es troba en estat ruïnós a conseqüència de l´aturada de la seva activitat fa uns anys. Es preveu que l´enderroc s´iniciï al setembre, i que el total de tasques de demolició i arranjament de l´espai final durin 4 mesos.

Després dels tràmits previs de reversió dels terreny i de l´estudi de les obres i mesures de seguretat necessàries per procedir a l´enderroc de la depuradora de marisc, el Servei Provincial de Costes ha presentat aquest mes de juny el projecte final, per a la seva aprovació per part del consistori. La previsió és que els treballs s´iniciïn a principis del proper mes de setembre, i que tinguin una durada de 4 mesos.

Un enderroc gradual

L´enderroc es realitzarà gradualment, amb una una primera fase consistent en la demolició dels edificis de planta baixa (magatzems, zona de comandament i zona de depuració i manipulació). A continuació, s´actuarà en l´edifici principal de dues plantes per enretirar tot el material d´amiant i plaques d´uralita, treballs que requeriran un procediment especial, en tractar-se de material contaminant. Finalitzada aquesta extracció, es completarà la demolició de les instal·lacions restants.

Un cop acabada l´actuació, aquesta suposarà l´alliberament de 3.500 m2.

Hi ha una partida destinada una fase final de condicionament i neteja del solar resultant, de manera que aquest quedi perfectament net i transitable, així com la seva adaptació a l´entorn mitjançant talussos que millorin l´accessibilitat a l´espai. Es contempla també la possibilitat de realitzar un mirador amb bancs i un accés de baixada a la parcel·la mitjançant escales, que s´ha sotmès a valoració de l´Ajuntament per trobar la solució més idònia per a l´espai.