El sindicat UGT ha informat que l'empresa Suara, que s'encarregava del servei d'atenció domiciliària del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ha hagut de pagar 45.000 euros a la plantilla per incompliment del conveni. UGT havia demandat l'empresa per no computar com a treball efectiu els desplaçaments dels seus treballadors entre servei i servei.

La denúncia d'UGT es va interposar el passat mes de març. En aquell moment Suara s'encarregava de la gestió del servei i no computava com a treball el desplaçament entre serveis. Els treballadors van portar a terme una protesta.

«El temps de desplaçament entre el domicili on s'ha prestat l'últim servei abans de la interrupció de la jornada diària -completa o a temps parcial- i el primer domicili en el qual es prestaran serveis després de la interrupció computarà com a temps de treball efectiu com si d'un treballador/a de jornada continuada es tractés» és el que contempla el conveni, segons explica el sindicat.

La demanda no hagut de ser ampliada a la nova adjudicatària del servei d'ajuda domiciliària, ja que aquesta sí que està compliment amb l'aplicació del conven