Rutes senderistes entre fronteres a l'Alt Empordà

Disset municipis de la comarca promouen un projecte per potenciar turísticament itineraris per a BTT i senderisme entre els dos països - Les poblacions presenten el projecte a Portvendres i l'objectiu és que la comarca sigui un destí internacional

12.10.2017 | 07:09
El sender litoral en el tram que passa per cala Monjoi, a Roses.

Disset poblacions de l'Alt Empordà treballen per potenciar internacionalment els itineraris transfronterers com el GR92 en un projecte amb l'administració francesa. La proposta es presenta a la segona edició del Saló de Senderisme i BTT de Portvendres, Salon Rando & VTT en Pays Catalan, el proper cap de setmana per tal de buscar aliances amb diferents agents implicats en aquest tipus de turisme.

Les disset poblacions estan encapçalades per Roses i Llançà, que, a banda d'informar sobre l'oferta del territori, donarà a conèixer el projecte Interreg Poctefa (2014-2020) «Itam» (Itineraris turístics l'Albera Mediterrani-Turisme sostenible en un context transfronterer).

El que es pretén és reforçar la cooperació entre els agents turístics del territori, públics i privats, d'un costat i altre de la frontera amb l'objectiu de posar en valor i crear producte de turisme sostenible a l'entorn dels itineraris transfronterers, que afavoreixin el creixement econòmic i territorial i el seu posicionament i comercialització en els mercats internacionals.

S'espera aprofitar les estructures existents i consolidades al llarg dels anys per tal de promoure el senderisme, el cicloturisme i activitats aquàtiques que ja tenen notorietat al mercat.

L'objectiu final és que l'Alt Empordà sigui un destí de referència internacional, sobretot als mercats europeus.

El sender litoral GR-92

Per exemple, es vol potenciar el sender litoral GR-92 com una de les grans vies de senderisme transeuropees i que a la vegada serveixi per descobrir el territori de l'Alt Empordà amb xarxes i senders que hi connecten.

El projecte, que ha estat presentat a la convocatòria dels ajuts europeus Interreg Poctefa, compta amb socis per part dels organismes francesos: Pays Pyrenées Mediterranée i Communauté des Communes Albères Côte Vermeille. Però s'espera aprofitar la presència de tot tipus de professionals com oficines de turisme, clubs i associacions de senderisme/btt, fabricants d'equipacions de roba, eines o accessoris al saló per crear noves aliances.

Els impulsors del projecte remarquern que es vol contribuir a crear nous productes turístics treballant en xarxa amb operadors especialitzats i entitats de referència en àmbit europeu i desenvolupant una estratègia de promoció i suport a la comercialització d'aquests productes als principals mercats europeus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres crearà més de 650 noves places d'aparcament en zona verda

?L'Ajuntament implantarà estacionament per a residents a la Creu de la Mà amb la previsió que...

Digitalitzen els documents de La Fraternal d´Espolla

Digitalitzen els documents de La Fraternal d´Espolla

L'Arxiu Comarcal ha inventariat 140 anys d'història de la Societat, que es va crear per oferir...

La campanya d´autobús gratuït a Figueres ja ha repartit 904 targetes

La campanya d´autobús gratuït a Figueres ja ha repartit 904 targetes

?Els cinc primers dies han registrat una mitjana d'unes 200 sol·licituds diàries ?La iniciativa...

Continuen les millores a la platja dels Palangrers de Roses

Continuen les millores a la platja dels Palangrers de Roses

S'arranjarà l'aparcament adjacent i s'habilitaran 44 places per a cotxes, 12 per a motos i 10 per...

Mor un vianant de 90 anys atropellat a Jafre

Un turisme ha atropellat un home quan aquest deambulava per la GI-634 aquest matí

La Confraria de Pescadors de Roses aixeca les primeres gàbies amb el vi subaquàtic

La Confraria de Pescadors de Roses aixeca les primeres gàbies amb el vi subaquàtic

Amb una grua se'n van enlairar tres caixes amb vins de l'Empordà, Rioja, albariños, de la Serra de...

Enllaços recomanats: Premis cinema