L’Ajuntament de Castelló d’Empúries destina 125.000 euros dels recursos municipals per al primer pressupost participatiu sota l’eslògan «Tu tries. Tu votes!». Avui es farà una sessió informativa a la Sala Gòtica a les set de la tarda per donar a conèixer la metodologia i el funcionament del projecte.

El consistori ha reservat la partida que s’integrarà amb les propostes que hagin fet els veïns majors de setze anys.

L’alcalde, Salvi Güell, ha remarcat que «la corresponsabilització i l’impuls d’accions que fomentin la participació ciutadana en la presa de decisions és una prioritat d’aquest equip de govern».

Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, ha destacat que es podrà fer participar directament els veïns decidint el present i futur del municipi.

L’Ajuntament ha habilitat dues vies per fer arribar les propostes ciutadanes. Fins al diumenge 19 de novembre estarà obert el període de recollida de propostes que es poden fer arribar a través del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta dins una de les bústies habilitades a Castelló (OMAC, Biblioteca i Oficina de Turisme) i a Empuriabrava (Casal Cívic i OMAC).

Per tal que els projectes proposats siguin admesos han d’estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió.

A partir del 19 de novembre, totes les propostes seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals.

Fòrum Ciutadà de Priorització

I dijous 21 de desembre els veïns estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització. Serà una sessió participativa oberta a tots els veïns en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projecte que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de febrer del 2018.