La Generalitat subvenciona el projecte Paisatgístic i d'Enjardinament per a l'ús públic del passeig marítim d'Empuriabrava amb 350.000 euros procedents de l'impost turístic. Les obres estan en marxa des de fa setmanes per anar adequant els diferents espais enjardinats i de passeig.

La Generalitat subvenciona fins al 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros, xifra que ha concedit a Castelló, amb l'objectiu d'afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

El Projecte d'Integració Paisatgística i Ordenació de l'Ús Públic del passeig Martítim d'Empuriabrava és un projecte dirigit a millorar l'accessibilitat dels recursos turístics, potenciant la connexió del terme municipal amb la desembocadura de la Muga, adaptar els serveis i millora d'accessibilitat, com ara lavabos públics i passeres per a persones amb discapacitats físiques, i intentar alleugerir la pressió turística contribuint a la desestacionalització.

La tercera fase del projecte presenta la promoció de la preservació del paisatge de la zona i la biodiversitat a partir de l'enjardinament corresponent a tot el passeig. El pressupost d'execució total del procés d'enjardinament suposa un cost d'1,8 milions d'euros, que comptaran amb la subvenció de 350.000 euros que ha rebut l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.