L'Ajuntament de Figueres ja ha tret a licitació les obres de la rehabilitació del sostre del teatre El Jardí. Amb un pressupost de 299.271,23 euros, el projecte preveu la reparació del cel ras. El termini d'execució màxim serà de set mesos, des del maig fins al desembre del 2018.

El projecte inclou la rehabilitació del cel ras per tal de restituir la seguretat mantenint les seves característiques estètiques i funcionals. La resta d'elements situats sota el cel ras, tapissos, pont i petxina acústica, es restituiran a la seva posició actual. Es preveu també que un cop acabades les obres s'instal·li el nou pati de butaques.

També es millorarà l'accessibilitat al sostre del Teatre per facilitar el manteniment d'aquesta zona mitjançant la col·locació de cinc passeres transversals. També s'adequarà la seguretat contra incendis substituint els conductes de climatització i dotant-los de comportes tallafocs.

El passat 31 d'agost es van detectar restes de guix a la platea del teatre. Els tècnics municipals van determinar que provenien de les esquerdes que s'observen des de la platea en el cel ras, juntament amb «deformacions importants».

S'hi van realitzar actuacions puntuals per poder mantenir en funcionament l'equipament i a l'espera de la rehabilitació que ara es licita. L'espai estarà tancat fins que hagin acabat les obres i l'oferta escènica s'ha hagut de redistribuir entre La Cate i els Caputxins i es preveu que es complementi amb Las Vegas.