L'assemblea de militants i simpatitzants del PDeCAT de Llançà decidirà avui si es trenca el pacte que des de gener de 2017 tenen amb el PSC. Es decidiran entre tres possibles escenaris: trencar el pacte completament; mantenir els acords sense cedir l'alcaldia; o mantenir els acords. La cessió de l'alcaldia estava acordada per al 29 de març però l'alcalde, Pere Vila, va considerar que no es podia fer sense debatre-ho prèviament després dels darrers esdeveniments polítics al país i la posició adoptada pels socialistes.

La reunió està prevista, segons ha confirmat l'alcalde, Pere Vila, a les set de la tarda. Tot i que és una incògnita què es decidirà, sembla poc probable que s'opti per a mantenir l'acord.

A finals de març hauria d'haver-hi el relleu al socialista Francesc Guisset (PSC). Però el partit li va comunicar a Pere Vila que el pacte no es podia mantenir i Vila va fer públic que «no podem donar l'alcaldia al PSC amb tot el que ha passat». Fins ara s'han trencat una trentena de pactes a Catalunya i avança que els que es mantenen, o es trencaran o s'està debatent.

El PDeCat va guanyar les eleccions amb 5 regidors a Llançà però un acord entre ERC, PSC i APL li van treure l'alcaldia. ERC va expulsar el PSC per desavinences i va acabar amb una moció de censura el gener de 2017. El proper 29 de març s'havia de produir el traspàs de l'alcaldia.