L'Audiència de Girona ha imposat una pena de 3 anys de presó a un acusat de disparar set trets contra un bar d'Empuriabrava i ferir un cambrer la matinada del 25 de febrer del 2017. El tribunal condemna Patrick Pragout com a autor d'un delicte de lesions i un altre de tinença il·lícita d'armes.

La sentència li aplica una circumstància atenuant molt qualificada d'intoxicació etílica. El tribunal conclou que, aquella nit, el cambrer i l'encarregada del bar es van negar a servir-li més alcohol «perquè ja el van veure borratxo». Aleshores, el condemnat -que és francès- va anar a buscar l'arma i va obrir foc. Un dels treballadors va patir un impacte de bala a la mà esquerra. El Ministeri Fiscal demanava inicialment 8 anys de presó per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa amb l'agreujant d'abús de superioritat. A més, demanava que se li imposés la prohibició d'acostar-se a les víctimes i al local a menys de 500 metres durant deu anys i a sotmetre's a llibertat vigilada durant 8 anys per cadascun dels dos delictes. També l'acusava d'un delicte de tinença il·lícita d'armes pel qual demanava 2 anys i mig de presó. Al final del judici, la fiscalia va modificar les conclusions reduint els delictes d'homicidi a un delicte de lesions amb arma perillosa i un de tinença il·lícita d'armes.

En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga Pragout a pagar 9.500 euros al cambrer a qui va ferir i 239,58 als responsables de l'establiment per les destrosses dels trets.