L'Ajuntament de Figueres organitzarà del 26 d'abril al 22 de maig les III Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic, amb l'objectiu de donar a conèixer, reflexionar i fomentar el debat sobre l'impacte del canvi climàtic a l'Empordà i a la regió Mediterrània.

Enguany, com a novetat, la Casa Empordà acollirà l'exposició Després de la tempesta, arriba la calma amb fotografies de totes les edicions del Concurs Ferran Pou de Meteorologia, i s'explorarà la meteorologia des del vessant artístic a través de tallers i sortides, a més de les habituals xerrades a càrrec d'experts com Alfred Rodríguez Picó o Eloi Cordomí.

Les Jornades, organitzades pel Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres en col·laboració al geògraf i climatòleg Carles Bayés, inclouen un programa de 9 activitats (6 xerrades i 3 tallers o sortides) adreçades a públic en general però també expert en la matèria.

Enguany, les xerrades tractaran sobre el trinomi meteorologia, aigua i canvi climàtic, però des d'un ampli ventall de perspectives diferents.

De meteorologia i música

Així, la xerrada inaugural serà a càrrec d'Alfred Rodríguez Picó, qui parlarà sobre la meteorologia des d'un aspecte poc convencional: la música. Per la seva banda l'investigador cultural i periodista especialitzat en innovació, creativitat i tecnologia, Jose Luis de Vicente, analitzarà els artistes i les expressions artístiques que tinguin el canvi climàtic com a centre de reflexió.

El tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, ha afirmat que la «sensibilitat de l'Ajuntament vers el canvi climàtic és absoluta» i el que es pretén, des de l'Ajuntament, és «exposar la problemàtica i fer que se'n parli». És per això que les Jornades se celebraran en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu, i a Casa Empordà.