L'Ajuntament de Palamós preveu destinar prop de 40.000 euros per al manteniment i tasques de millora a l'Espai d'Interès Natural (EIN) de Castell-Cap Roig, una inversió que es pagarà amb els beneficis de l'aparcament públic de l'estiu a la platja de Castell, que el 2012 el consistori va incrementar a cinc euros per dia i vehicle. Segons va avançar Ràdio Palamós, entre les principals actuacions es preveu consolidar l'edifici de l'antic estudi del pintor Josep Maria Sert, així com millorar la senyalització d'aquest espai.

Segons el regidor de Medi Ambient de Palamós, Èrik Solés, aquestes edificacions associades al pintor eren "un dels àmbits on ens demanaven invertir més" després que la inversió de la Generalitat hagi estat "gairebé zero", va informar a l'emissora de Palamós. En concret, "ens els darrers temps hi va haver despreniments que van afectar parets de l'edifici i alguns altres elements que no només posen en perill el mateix bé, sinó els banyistes o possibles visitants de l'espai", va destacar.

A banda de les barraques, el regidor va concret que també es preveu actuar en prevenció forestal i, per exemple, en les senyalitzacions que han quedat deteriorades "pel pas del temps i el vandalisme" i que "fan sensació al visitant que l'espai està deixat", va dir.

En aquesta zona, la Generalitat, propietària dels terrenys, va proposar fa dos anys l'enderrocament de les antigues cavallerisses de Castell dins l'EIN pel deteriorament, però el ple de l'Ajuntament va aprovar el 2012 i per unanimitat la suspensió de les llicències urbanístiques a la zona per evitar precisament l'enderrocament d'aquestes antigues instal·lacions, obra de l'arquitecte Josep Lluís Sert, nebot del pintor Josep Maria Sert, qui va ser propietari de les barraques de la platja de Castell.