El diputat al Parlament d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa per Girona, Marc Vidal, ha presentat una proposta de resolució perquè el Govern i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural creïn una Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter que sigui representativa del territori. Així, reclama que es passi de 40 a 23 membres i que tinguin un major interès pel territori.

Vidal assegura "des del Govern s'ha fet cas omís a les reivindicacions de les entitats ecologistes, que ja van al·legar en contra d'una composició excessiva i desequilibrada, que està formada per una quarantena de representants, amb un gran pes del sector agrari i, incomprensiblement, poca presència d'entitats que defensen el territori i la biodiversitat".

Des d'ICV-EUiA es valora la funcionalitat que ha de tenir la junta rectora del parc natural i també la seva representativitat, i s'espera que a més de plural i funcional no tingui una component contrària als objectius de protecció i conservació del patrimoni natural. Per aquesta raó, s'insta el Govern a reduir el nombre de representants a 23, poc més de la meitat dels actuals, i que aquests tinguin un interès prioritari en el territori i la biodiversitat, no només en les activitats humanes.

Així mateix, Marc Vidal ha recordat que el Govern de CiU va rebutjar la proposició de Llei de la Biodiversitat que va presentar el Grup Parlamentari d'ICV-EUiA el gener de 2013 i que recollia aspectes d'uniformització dels òrgans rectors dels espais naturals. "Si tinguéssim una Llei actualitzada ens hauríem estalviat aquesta situació tan poc transparent i interessada", ha manifestat Vidal.