L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha estat condemnat a pagar a un agent de la Policia Local 1.935,75 euros pel concepte de productivitat. A més, l'Ajuntament és condemnat pel Jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona a abonar els costos del procés. La sentència no entra a valorar si l'agent té dret a cobrar aquest import, sinó que es pronuncia sobre el silenci administratiu del qual va ser objecte la seva reclamació a través d'al·legacions i d'un recurs d'alçada. Si l'Ajuntament considerava que aquest silenci era negatiu, la sentència conclou que el silenci era positiu en tractar-se d'un recurs d'alçada. Contra la resolució judicial no es pot presentar recurs ordinari, si bé l'Ajuntament ja ha donat ordres als seus advocats perquè hi presentin apel·lació, ha concretat l'alcalde Joan Giraut (CiU).

L'agent reclamava el citat import de 1935,75 euros pel concepte de productivitat al qual entenia tenir dret per l'Acord Laboral de la Policia Local. El policia va reclamar els diners a través d'al·legacions i, després, per un recurs d'alçada. L'Ajuntament, però, no va donar cap resposta, entenent que amb el silenci administratiu es dóna per desestimada la pretensió.

El jutjat, però, té una altra visió. La sentència recull que "el silenci administratiu no constitueix, com sembla al·legar (...) l'administració demandada, una forma regular de denegació de les sol·licituds", sinó que "suposa la infracció del deure de resposta que pesa sobre les administracions públiques". També deixar clar que "la regla general en el nostre Dret és el sentit positiu del silenci" i ho argumenta amb diferents sentències i legislació. Per tant, estima la demanda de l'agent, per la qual el recurs d'alçada que va presentar es considera estimat.

L'alcalde ha precisat que, a criteri de l'Ajuntament, l'import que reclamava l'agent no li pertocava. En tot cas, hi ha 13 agents més que han interposat el mateix recurs contenciós administratiu, els quals estan pendents de resoldre.

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Maurici Jiménez, ha manifestat que si els casos pendents tenen la mateixa resolució, l'Ajuntament hauria de fer front al pagament d'uns 87.000 euros per aquest concepte de productivitat. Si s'hi han d'afegir els costos, llavors la xifra que hauria d'abonar la corporació local arribaria als 100.000, ha concretat Jiménez. I encara queda per aclarir si s'haurien de comptabilitzar els interessos dels imports que reclamen els agents, conclou Jiménez.