La llei 28/2005 del 26 de desembre prohibeix totalment fumar en "centres de treball públics i privats, a excepció dels espais a l'aire lliure". Aquesta legislació va suposar un canvi substancial dels hàbits de molts fumadors, sobretot pel que té a veure amb els locals de restauració, establiments on la prohibició total es va introduir per fases. No obstant això, aquest mes d'octubre encara hi havia qui infringia aquesta regulació a Sant Feliu de Guíxols: l'Ajuntament, on l'àrea de Recursos Humans va avisar la interventora municipal que no podia seguir fumant en el seu despatx de la planta baixa, perquè es tractava d'un incompliment flagrant d'aquesta regulació.

El cas, però, és que l'advertiment de Recursos Humans no va ser d'iniciativa pròpia, sinó que va haver de ser motivat per una queixa que va presentar el president de la Ruta (representació unitària dels treballadors de l'Ajuntament), Josep Lluís Sánchez. El representant de la Ruta va presentar un escrit a l'Ajuntament el passat 8 d'octubre en què denunciava l'incompliment de la citada llei de prohibició de fumar en llocs de treball i espais públics. Sánchez argumentava que com a representant dels treballadors havia rebut diverses queixes de companys de l'àrea de Serveis Econòmics sobre la violació d'aquesta legislació per part de la interventora.

Sánchez demanava que es prenguessin les mesures per fer complir la llei. La regidora de Recursos Humans, Pilar Giró (CiU), va manifestar aquest divendres que l'assumpte "ja està resolt des de fa més d'una setmana". La regidora va manifestar que no es tracta d'un tema polític, en tot cas sí que era una situació d'infracció de la llei coneguda per bona part de l'Ajuntament, també regidors, i que es tolerava malgrat la llei.