El condemnat per cremar viva la parella s'enfronta ara a 4 anys de presó per colpejar el fiscal

L'acusació pública sosté que li va assestar dos cops de puny mentre deia "fill de la gran puta, m'has arruïnat la vida"

01.06.2015 | 14:31
El condemnat per cremar viva la parella s'enfronta ara a 4 anys de presó per colpejar el fiscal

El condemnat per cremar viva la parella a Calonge el 2006 s'enfronta ara a una pena de 4 anys de presó i una multa de 6.200 euros per colpejar el fiscal del cas. Segons recull l'escrit de conclusions provisionals, el 21 de març del 2014 Miguel Sánchez Gámez va actuar "mogut per la venjança" quan va assestar dos cops de puny al fiscal Víctor Pillado mentre li deia "fill de la gran puta, m'has arruïnat la vida". L'agressió va ser després d'escoltar el veredicte del jurat, que el declarava culpable d'assassinat, avortament, incendi i danys. L'acusació apunta que Sánchez Gámez sabia que el fiscal havia tingut un paper "determinant" a l'hora d'anul·lar el primer judici en el qual l'havien absolt.

L'assassí de Calonge, Miguel Sánchez Gámez, s'enfronta ara a una pena de 4 anys de presó i a pagar una multa de 6.200 euros per un delicte d'atemptat a l'autoritat en concurs ideal amb un delicte contra l'administració de Justícia i una falta de maltractament d'obra. La possible nova condemna se sumarà a la pena de 19 anys de presó que ja li va imposar l'Audiència de Girona per cremar viva la seva parella embarassada de tres mesos l'octubre del 2006.

Segons recull l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, Sánchez Gámez va actuar "per venjança" perquè sabia que el fiscal del cas, Víctor Pillado, havia tingut un paper "determinant" en el procediment. De fet, no era el primer cop que el processat s'enfrontava a un jurat popular. El 2009 ja el van jutjar per l'assassinat però aleshores el van absoldre.

El fiscal va recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va anul·lar la sentència, el veredicte i el judici. El Tribunal Suprem (TS) va confirmar la decisió del TSJC i, per això, el març del 2014 es va tornar a repetir el judici a l'Audiència de Girona. Com que el primer cop Sánchez Gámez va quedar absolt, al segon judici no anava emmanillat ni custodiat pels Mossos d'Esquadra.

Després de la deliberació, el 21 de març del 2014 el jurat popular va llegir el veredicte en el qual van declarar, per unanimitat, Miguel Sánchez Gámez culpable d'assassinat, avortament, incendi i danys. "Un cop pronunciat el veredicte, i mentre els membres del tribunal del jurat desallotjaven la sala de vistes, l'imputat, mogut per lesionar el fiscal per l'actuació processal determinant que havia tingut", exposa l'escrit d'acusació, es va dirigir "inesperadament i ràpida cap a ell".

Reduït a terra

El fiscal estava assegut a l'estrat quan Sánchez Gámez se li va llançar a sobre mentre l'insultava dient-li "fill de la gran puta, m'has arruïnat la vida". "Li va assestar dos cops de puny dirigits al cap, el fiscal va poder esquivar el primer però no el segon", recull l'escrit que afegeix que aquest segon cop li va impactar a l'orella esquerra.

Sánchez Gámez va intentar colpejar-lo i agredir-lo de nou però, segons l'acusació pública, no va poder perquè un agent dels Mossos d'Esquadra que hi havia a la sala i un familiar de l'acusat van aconseguir reduir-lo. No consta que el fiscal patís cap lesió perquè no va voler que el visités el metge forense i ha renunciat a la indemnització.

Per aquest fets, el ministeri fiscal acusa ara Miguel Sánchez Gámez d'un delicte d'atemptat a l'autoritat en concurs amb un delicte contra l'administració de Justícia pel qual demana una pena de 4 anys de presó i una multa de 6.000 euros. Per la falta de maltractament d'obra, demana una multa de 200 euros. Es preveu que el cas arribi a judici a un Jutjat Penal de Girona a finals d'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Crema totalment un paller a Llofriu

Set dotacions dels bombers s'hi han desplaçat per les tasques d'extinció, que segons fonts del cos...

Onzena edició de la Fira i el mercat de la Poma d´Ullà

El centre del poble d’Ullà va acollir durant tot ahir la celebració de la Fira...

Redueixen de 15.000 a 12.000 euros una multa a una taverna per soroll

Redueixen de 15.000 a 12.000 euros una multa a una taverna per soroll

L'import de la multa ha sigut menor atenent que es tracta d'un local petit

L´escola Puig Rodó d´Ullà amplia de quatre a vuit les aules pel creixement d´alumnes

L´escola Puig Rodó d´Ullà amplia de quatre a vuit les aules pel creixement d´alumnes

Les noves classes es troben en un edifici prefabricat que s'ha instal·lat a l'interior...

L´àrea de Joventut de Palamós busca un noi i una noia per ser «youtubers»

Seran els encarregats de publicar, a través del YouTube, contingut relacionat amb el Punt Jove

ERC de Sils trenca el pacte de govern i obre la porta a una moció de censura

ERC de Sils trenca el pacte de govern i obre la porta a una moció de censura

El regidor republicà exigeix a l'alcalde Martí Nogué que renunciï al càrrec i ell no ho fa

Enllaços recomanats: Premis cinema