Denuncien dos homes que feien pesca submarina a la reserva marina de les Illes Medes

Els Mossos els van comissar els estris i els peixos que havien capturat, que van ser donats a una entitat benèfica

19.06.2015 | 10:43
Peixos comissats pels Mossos d´Esquadra que van ser donats a una entitat benèfica.

Els Mossos d'Esquadra van denunciar el 9 de juny dos homes, de 22 i 23 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, que feien pesca submarina a la reserva marina de les Illes Medes, on està prohibit realitzar aquesta activitat. Els dos joves, que no portaven boia per indicar la seva posició, van ser enxampats a les 17.30 hores. Els agents van esperar que els submarinistes sortissin de l'aigua per identificar-los i els van comissar els estris i els peixos que havien pescat, que van ser donats a una entitat benèfica. Tots dos van ser denunciats com a presumptes autors d'una infracció administrativa recollida a la Llei de declaració el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Els fets es remunten al 9 de juny a dos quarts de sis de la tarda, quan els Mossos d'Esquadra van observar dues persones que estaven realitzant pesca subaquàtica molt a prop de les Illes Medes, en una zona protegida i on està prohibit realitzar aquest tipus d'activitat. A més, els mossos van veure que aquestes persones no portaven boia de superfície per indicar la seva posició, cosa que suposava un greu risc per a la seva integritat física, ja que va provocar que diverses embarcacions passessin molt a prop dels submarinistes sense advertir la seva presència.

Els agents van comprovar que els submarinistes s'endinsaven contínuament a la zona perifèrica de la reserva marina de les Medes i van esperar que sortissin de l'aigua per identificar-los. Posteriorment se'ls va comissar els estris que portaven i els peixos que havien pescat, els quals van ser lliurats a una entitat benèfica.

Per la infracció administrativa, els mossos van incoar la denúncia i la van elevar al Servei Territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que n'haurà de tramitar l'expedient.

La Llei de declaració el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter prohibeix la pesca professional, amb excepció de l'artesanal, feta amb tresmall i amb palangre. De fet, només hi poden pescar els vaixells professionals inclosos en el cens que ha d'establir el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes. En aquesta zona la pesca recreativa només hi és permesa amb una sola canya per llicència i està prohibida la pesca submarina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema