L'històric militant democristià de Palamós i que fou regidor a l'Ajuntament Lluís Puig és el nou president de la secció local d'Unió després de la renúncia del que fins dilluns ocupava aquest càrrec, Santi?Iglesias. L'expresident va explicar que deixarà el partit per discrepàncies amb la direcció arran del posicionament respecte del referèndum intern del procés sobiranista. Iglesias va afegir que dels 23 militants que té Unió Democràtica a Palamós, onze es donaran de baixa, alguns dels quals s'uniran a l'escissió del partit democristià i d'altres, com és el cas del propi expresident, prendran un altre camí. Segons ell, donarà suport directa a la llista unitària.

Puig va ser nomenat ahir al migdia. L'executiva local també va nomenar Joan Solés vicrepresident. Puig, que ja havia ocupat la presidència de la secció, va manifestar la voluntat de continuar treballant per impulsar el projecte d'Unió al municipi.

Santi Iglesias va concretar que entre d'altres membres d'Unió que prendran la decisió d'abandonar el partit hi ha l'exregidor Joan Roches. Des d'Unió, ahir es va informar que dels set membres que tenia l'executiva local, tres havien comunicat la seva baixa. El president comarcal d'UDC, Xavier Dilmé, va comunicar que a més d'Iglesias, els altres dos són Antoni Castillo i Josep Ferrer.