Unió Democràtica de Catalunya s'ha quedat sense militància al municipi de Calonge. Els afiliats al partit han formalitzat aquesta setmana la seva baixa i, per tant, també s'ha dissolt l'executiva local. En un comunicat, els exmilitants d'Unió argumenten la decisió per les «discrepàncies amb l'actual direcció en referència a la posició que ha pres UDC?en relació amb el procés sobiranista». I afegeixen que alguns s'incorporaran a CDC?i d'altres, a l'escissió d'Unió, Demòcrates de Catalunya. També aquesta setmana van plegar d'Unió alguns militants de Palamós, entre ells el que era el president local, Santi Iglesias.

Entre els militants de Calonge que han abandonat Unió hi ha els dos regidors de govern Joan Caner i Albert Ros. El primer, que també era el president local, és primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Platges, Medi Ambient i Eficiència Energètica i ha decidit reincorporar-se a Convergència Democràtica de Catalunya (ja havia militat anteriorment en aquest partit). Per la seva banda, Ros és regidor d'Hisenda i d'Urbanisme i s'incorporarà a Demòcrates de Catalunya. En qualsevol cas, no comportarà cap canvi en l'equip de govern liderat pel convergent Jordi Soler ja que seguiran amb les seves responsabilitats.

Ros va concretar ahir que són set els militants que pleguen, mentre que fonts d'Unió van manifestar que eren sis i que el comitè local feia temps que estava desactivitat perquè la darrera reunió va ser el 2012. La de Calonge és l'única secció local d'UDC a la comarca?que es dissol arran d'aquesta crisis. Així, malgrat les baixes, segueixen endavant nou de les deu, segons les fonts d'Unió consultades: Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Baix Ter, la Bisbal, Mont-ras, Platja d'Aro, i Pals-Begur.