El grup d'ERC?de Palafrugell, a l'oposició a l'Ajuntament, ha presentat una moció perquè s'anul·li l'acord del govern anterior sobre la cessió d'espais als partits polítics a la plaça Nova i se'n redacti un de nou on es reguli els usos per part de qualsevol entitat, institució o partit polític. En una altra moció que també es votarà al ple d'avui, ERC reclama que l'estelada onegi de la balconada de l'Ajuntament.

L'acord que Esquerra vol que s'elimini és del passat 3 de febrer, quan el govern va restringir l'ús polític de la plaça Nova i va establir que en períodes de precampanya electoral no s'hi cediran espais als partits. També es va determinar que les sol·licituds es redirigirien al carrer dels Cavallers o a la plaça de Can?Mario. ERC?ja va mostrar-hi el seu desacord afirmant que el govern volia prohibir «el diàleg amb la ciutadania a la plaça Nova» i que la mesura no estava justificada «i menys plantejada per un govern que ha deixat sota mínims l'espai públic a la plaça omplint-la de taules i cadires de privats, com mai s'havia fet». L'alcalde, Juli Fernández (PSC), va justificar la mesura per prioritzar que l'indret sigui per a vianants i entitats i no un «aparador» de polítics.

ERC sosté en la seva moció que la mesura és ambigua perquè no està establert quan comença la precampanya ni se sap què s'inclou com a actes -es pregunta si una parada informativa és un acte o no-. Els republicans també ho consideren contradictori respecte d'altres entitats a qui se'ls cedeix l'espai «amb uns fins i objectius semblants com ANC» i que «és arbitrari obligar» a traslladar les activitats al carrer dels Cavallers o a la plaça de Can Mario «perquè són un dels eixos de promoció del municipi».