L'equip de govern de Palafrugell (PSC, CiU i l'Entesa) va aprovar en el ple del passat juliol l'adjudicació del contracte d'escombraries per als propers deu anys. És la segona ocasió en què ho feia després que la primera fou anul·lada per l'Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, depenent de la Generalitat, que va estimar un recurs contra el plec de clàusules. En aquesta segona ocasió, però, l'alcalde Juli Fernández va ser caut a l'hora de donar aquest procés per acabat ja que ja es veia a venir un nou recurs. I així ha estat: Fomento de Construccions y Contratas (FCC) n'ha presentat un , ara al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, contra la valoració que la mesa de contractació va fer de les diferents ofertes que es van presentar. En aquesta segona tramitació, com en la primera, l'empresa Urbaser va ser la millor valorada.

A l'espera d'aquest darrer recurs, l'Ajuntament havia fet l'adjudicació però el contracte no ha entrat en vigor per prudència jurídica. Ara, el Tribunal té dos mesos per resoldre la impugnació, que Fernández dubta que prosperi ja que la valoració és un pas eminentment tècnic. Anteriorment, el Tribunal ja va destimar una altra impugnació de FCC, en aques cas, al segon plec de clàusules.

Des d'ERC, Josep Piferrer ha lamentat la demora en la posada en marxa del nou contracte, la tramitació del qual s'allarga des de principis de 2013. Piferrer és conscient que les empreses batallen per un contracte l'import del qual és molt alt, però també considera que part de responsabilitat la té el govern local, «que sempre pressumeix de bona gestió».